selwerd-west

Wijkvernieuwing in Selwerd-West

In Selwerd-West gaat de wijkvernieuwing van start! Als alles volgens plan gaat, komt in 2022 het warmtenet van WarmteStad door Selwerd-West. De aanleg van dit warmtenet is een kans om de straten en stoepen opnieuw in te richten. Op het warmtenet van WarmteStad worden flats en woningen van woningcorporaties aangesloten. Hoe zit het als je eigenaar van een woning bent? Kun je dan ook duurzame warmte gebruiken? Dat gaan we verkennen! Samen met bewoners maakt Grunneger Power plannen voor een collectief en duurzaam buurtwarmtenet: Buurtwarmte. Doet u ook mee?


Verslag bewonersbijeenkomst 8 december

Met elkaar in gesprek over onze wijk: dat is best een uitdaging in coronatijd. Toch mochten we op dinsdagavond 8 december 2020 twintig bewoners online ontmoeten op één van de mooie plekken in onze buurt: Wijkrestaurant de Duindoorn. Voor sommige bewoners zaten we maar 60 meter verderop! Het onderwerp van gesprek: de wijkvernieuwing Sunny Selwerd & duurzaam en betaalbaar wonen.

Warmtenet
Op het warmtenet van WarmteStad worden flats (zoals De Dragant en Esdoornflat) en woningen van woningcorporaties aangesloten. Hoe zit het dan als je eigenaar van een woning bent? Kun je dan ook duurzame warmte gebruiken?


Buurtwarmte
Samen met bewoners maakte Grunneger Power in 2019 een ontwerp voor een collectief en duurzaam buurtwarmtenet in Paddepoel-Noord: Buurtwarmte.

Nu wordt onderzocht of deze plannen uitgebreid kunnen worden naar een groter gebied, waaronder ook Selwerd-West. Als buurtbewoner kun je van begin tot eind meepraten en -denken.


Wil je betrokken zijn?
De eerstvolgende verdiepende workshop is op maandagavond 25 januari van 19:30-21:00 uur. We gaan dan dieper in op technische en financieel-economische keuzes. Welke duurzame warmtebronnen zijn er mogelijk? In hoeverre is isoleren wenselijk voor het type woningen in de wijk? Wat zijn mogelijke financieringsopties? Aan de hand van jullie vragen geven we deze sessie verder vorm. Via de website van Grunneger Power kunt u zich aanmelden.


Op de hoogte blijven? 

  Energie besparen met een energiecoach

  Verduurzaming van je huis kan nu ook al. Energiecoaches uit Selwerd helpen je gratis verduurzamen met kleine energiebesparende maatregelen. Je ontvangt niet alleen een energieadvies op maat, maar ook een energietas ter waarde van €50,-. Daarin zitten bijvoorbeeld LED-lampen, tochtstrips over radiatorfolie. Dat is altijd winst!

  Maak een afspraak op: www.sunnyselwerd.nl/sunny-selwerd-energiecoaches.


  Meer weten over de wijkverbetering Sunny Selwerd?

  In dit filmpje leggen bewoners en professionals in de wijk uit wat de wijkverbetering Sunny Selwerd inhoudt. OOG TV maakte dit filmpje naar aanleiding van het wijkfeest.

  De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

  Groene en veilige buurt

  Gezondheid en geluk

  Betaalbaar en duurzaam wonen