DSC_0187

Speelplein Nettelboschje

Kinderen in actie voor een beter speelplein

Er zijn een paar speelplekken in Selwerd die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Een van die plekken ligt in het vierkant tussen de Maluslaan, Berkenlaan, Prunusstraat en Esdoornlaan. Het klimrek dat er nu staat is van metaal en wordt door sommige kinderen ervaren als gevaarlijk. Ook wordt het in de zomer erg heet op het speelplein omdat er weinig schaduwplekken zijn

Goedkope tip

Zorg voor tochtstrips en breng radiatorfolie aan. Dit kost je een tientje, en daarmee kun je op jaarbasis wel 50 euro besparen.

Kinderen uit de buurt vonden dat dat wel wat beter kon en startten een handtekeningenactie om hun speeltuin te verbeteren. Hierdoor begonnen ook ouders mee te praten over het speelplein en het duurde niet lang voordat de buurtregisseur langs kwam om mee te denken over de vraag: Hoe kunnen we de speeltuin weer leuk maken voor iedereen?

De buurtregisseur organiseerde een paar bijeenkomsten, waar de kinderen het idee bedachten voor een pleinbord met daarop tekeningen van kinderen uit de buurt. Ondertussen bekeken hun ouders en andere volwassenen de tekeningen die een landschapsarchitect had gemaakt voor het plein.

DSC_0238

Samen plannen maken
Samen is er nagedacht over welke nieuwe speeltoestellen er gaan komen, en welke bomen en struiken. Ook werd er gestemd over de nieuwe naam voor het speelplein: Nettelboschje!

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

Groene en veilige buurt

Gezondheid en geluk

Betaalbaar en duurzaam wonen