Nieuwe Mispellaan krijgt vorm in Sunny Selwerd Werkplaats

22 oktober 2019
DSC_0185

Enorme plattegronden van Selwerd op de tafels. Een uitdraai van de zo’n 700 meter lange Mispellaan. Stiften, plakpapiertjes, scharen, lijm, kaarten… Op donderdagavond 3 oktober 2019 gingen zo’n dertig Selwerders aan de slag met een nieuwe inrichting van de Mispellaan. De bewonersbijeenkomst was het startpunt van Sunny Selwerd Werkplaats.

Ze worden bijgestaan door professionals die veel weten over groen, duurzaamheid, verkeersveiligheid, gezondheid en hoe je een wijk gezelliger en socialer kunt maken. De inbreng van de bewoners is waardevol, omdat zij vanuit uit eigen ervaring en achtergrond precies kunnen vertellen wat er nodig is in de wijk. Buurtregisseur Daan Kingma: “In de Sunny Selwerd Werkplaats wisselen bewoners en professionals ideeën uit voor de inrichting van een stuk van de wijk, een straat of pleintje. Samen maken we een plan, dat dient als input voor de gemeente om het definitieve ontwerp te maken.”

Het ontwerp van de gemeente wordt in een volgende bijeenkomst besproken met de bewoners. Wilt u meer informatie hierover? Stuur dan een mailtje naar projectleider Lotje Paauwe.

Meer uit de categorie: Nieuws, Warmtenet