SuSe-wijkfeest banner

Wijkfeest

Groot feest voor iedereen

De wijkverbetering Sunny Selwerd is al even bezig. Maar nu Nijestee ruimte gaat maken voor nieuwbouw, wordt die echt zichtbaar voor iedereen. Dat vierden we van 14 t/m 16 februari met een prachtig Wijkfeest. De flat die het decor was voor het Wijkfeest wordt straks als eerste gesloopt.

Na een indrukwekkende lichtshow kunnen de bezoekers vrijdag de 14e daadwerkelijk de verlaten portiekwoningen in de Berkenlaan in. Overal is wat te doen. Vele fanatieke potjes minigolf, heerlijk hapjes en drankjes, en indrukwekkende exposities later kunnen we spreken van een geslaagde eerste avond. Ook de zaterdag en de zondag is het een drukte van belang.

Clowns en vulkanen

Voor jong en oud is er van alles te doen. Door de hele flat verspreid kan je midgetgolfen. De banen van Bureau Buitendienst zien er prachtig uit, met clowns, draken en vulkanen. Twee broertjes die sprekend op elkaar lijken, komen een beetje verlegen binnen. “Mevrouw, wij willen graag midgetgolfen, mag dat?”, vragen ze vriendelijk. Een uur later en met een grote glimlach: “Ik heb gewonnen mevrouw!” De ander beaamt dat met een kort knikje: “Maar morgen komen we terug hoor, en dan versla ik hem!”

Voor het eerst met de accuboor

“Ik voel me al vijftig jaar bij de wijk betrokken. Ik doe nu mee met het Meezingcafé, enig!”, roept een enthousiaste dame die aan de andere kant van het spoor woont. Een jongen uit De Hoogte zet met Willeke van het Maaklab een vogelhuisje in elkaar. Voor de eerste keer in zijn leven heeft hij een accuboor in zijn hand. Willeke doet het voor.
“We gaan niet alle huisjes in hoor”, zegt een moeder tegen haar zoontje die enthousiast van de ene portiek naar het andere rent. En: “Waar hangen onze foto’s nou?”, vraagt een mevrouw uit de Populierenlaan. Ze is door fotograaf David Vroom op de foto gezet en op zoek naar de expositie. “Ik ben toch niet voor niets al die trappen opgeklommen.” Je zou het niet zeggen, maar ze is al 86. Ze zal toch nog even verder moeten, want ze hangt een paar portieken verderop.

Sleutelhangers knopen

Op nummer 36 knalt K3 uit de speakers. Fatima uit de Vlierstraat staat met een groepje kinderen te dansen en te springen, terwijl in de ruimte ernaast kinderen gratis een bordje pasta krijgen opgeschept. Ondertussen hangt op nummer 33 een gewijde stilte. Hier zijn Roshailey (Hazelaarstraat) en Alida (Spirealaan) aan het knopen. Je zou het niet zeggen, maar voor het wijkfeest kenden ze elkaar nog niet. “Ik ben hier al de hele middag”, zegt Roshailey. “Ik ga ook wel eens weg maar ik kom de hele tijd hier terug.” Alida verzorgt thuis macramé-workshops. Toen ze hoorde dat bewoners activiteiten konden organiseren op het wijkfeest, gaf ze zich op. “Het is fijn om iets voor de wijk te doen”, zegt ze. “Er zijn al een heleboel mensen geweest.” Ze laat Roshailey zien hoe je een sleutelhanger knoopt. “Het wijkfeest is gezellig”, vindt Roshailey. Ze gaat alle drie de dagen.

Voorbereiding

Wekenlang is er door vele mensen en organisaties uit de wijk hard gewerkt aan de voorbereiding van het Wijkfeest. Organisatoren Juul Huitema en Sijas de Groot werkten nauw met hen samen. De gemeente en de verschillende woningcorporaties vonden het belangrijk om met dit feest de eenheid en verbondenheid van de bewoners én hun talenten nog eens goed te benadrukken.

Voor iedereen

Aan het eind van de zaterdag staat Melissa uit de Populierenlaan haar auto vol te laden met zakjes krieltjes. Ze helpt mee bij de organisatie van het wijkfeest. “Dit is een donatie van een anonieme gever, fantastisch.” Ze laat op haar mobieltje een foto van een pallet vol cadeautjes voor de kinderen zien. “Heel welkom, zo’n gift. Veel mensen in Selwerd hebben niet veel te besteden.” Dat is ook de reden dat vrijwel alles op het feest gratis is. “Zo kan iedereen meedoen.”

Wil je de foto's van David Vroom bekijken. Klik dan hier

Wijkfeest - VRIJDAG in de buurt - zw-3
Wijkfeest - VRIJDAG in de buurt - zw-2
Wijkfeest - VRIJDAG in de buurt - zw-1

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

Groene en veilige buurt

Gezondheid en geluk

Betaalbaar en duurzaam wonen