DSC_0742a

Nieuwbouw Nijestee fase 1 (Gele Berk & Rode Eik)

In Selwerd wordt de komende jaren veel verbeterd en vernieuwd. Een deel van de woningen wordt afgebroken en vervangen door nieuwbouwwoningen. Dit is onderdeel van wijkvernieuwing Sunny Selwerd; een samenwerking tussen Nijestee, gemeente Groningen, Groninger woningcorporaties en bewoners uit de wijk. Nijestee vervangt op twee plekken in de wijk oude woningen voor nieuwe woningen.


Berkenlaan

 

De eerste locatie waar Nijestee woningen heeft afgebroken en vervangen voor nieuwbouwwoningen is de Berkenlaan.

Aan de Berkenlaan bouwt Nijestee 94 nieuwe woningen en een bedrijfsruimte. 70 woningen vallen in de sociale huur, 24 in de middenhuur (€ 750 tot € 1000 per maand). We bouwen 91 appartementen en 3 gezinswoningen.

De gezinswoningen vallen in de middenhuur (zie 1 op de tekening). De appartementen verdelen we over 2 woongebouwen van 5 verdiepingen; een aan de Berkenlaan (2) en een aan de Eikenlaan (3). Het gerenoveerde woongebouw aan de Eglantierstraat (4) staat ook op de plattegrond.

De kale huurprijs van de sociale huurwoningen ligt tussen de € 633,25 en € 740,00 (prijspeil 2022).

Planning

De bouw begon in oktober 2021. Het woongebouw aan de Berkenlaan was klaar in het 4e kwartaal van 2022. Het woongebouw aan de Eikenlaan is bijna af. De woningen aan de Eikenlaan worden waarschijnlijk per 1 april 2023 verhuurd. Ook het buitenterrein tussen de Gele Berk en de Rode Eik wordt in de eerste helft van 2023 aangelegd.


Interesse in de woningen aan de Berkenlaan?

We maakten een speciale pagina aan voor geïnteresseerden. Hier vind je alle huurprijzen, plattegronden en hoe de verhuur van de woningen verloopt. Wonen aan de Berkenlaan › Nijestee


Bewoners dachten mee

We vroegen bewoners om mee te denken over de nieuwbouw aan de Berkenlaan. Er waren 2 bijeenkomsten bij De Unie architecten op het Suikerunieterrein. We vroegen huurders van woningen die de komende jaren afgebroken worden wat zij gaan missen in hun huidige woning en wat niet. Ook wilden we weten wat ze in hun toekomstige woning anders willen dan in hun huidige. Daaruit kwam onder meer dat bewoners in de keuken van hun toekomstige woning voldoende opbergruimte wilden en dat deze groot genoeg moet zijn voor alle apparatuur. Ze wensen een ruim balkon en een goed geïsoleerde woning. De algemene ruimtes in het gebouw moeten gelegenheid geven andere bewoners te ontmoeten en overzichtelijk zijn om het gevoel van veiligheid te vergroten.

In de wijk willen ze een mix tussen huur- en koopwoningen en voldoende ruimte voor groen en sportfaciliteiten. De inbreng van deze bijeenkomsten wordt gebruikt bij het ontwerpen van de woningen en de verdere plannen voor de wijk.

 

132493d6-96a6-5445-8e65-a3bfedd9bf8f

De (nieuwe) gebouwen en parkeerplaats aan de Eikenlaan (3). Alle woningen krijgen als adres: Berkenlaan.

1579fddb-5563-5c19-a6ba-a112a4233314

Rode Eik, Eikenlaan

0f93accc-d4a7-5585-8477-8f9a9b477458

Gele Berk, Berkenlaan


Waarom nieuwbouw?
De wensen van bewoners zijn veranderd. Veel woningen in Selwerd zijn bijvoorbeeld niet bereikbaar met een lift. Bovendien staan in de wijk veel van dezelfde woningen. Door nieuw te bouwen wil Nijestee zorgen voor meer variatie. Er komen moderne en comfortabele huizen, die betaalbaar en energiezuinig zijn. Er komen meer sociale huurwoningen terug dan er gesloopt worden.

Woningen opgeknapt
Naast nieuwbouw investeert Nijestee ook in bestaande woningen. Veel huizen in Selwerd zijn inmiddels verbeterd met bijvoorbeeld geïsoleerde buitenmuren, nieuwe radiatoren, dubbelglas en een nieuwe voordeur. Maar ook schuttingen, brandgangen en voortuinen worden opgeknapt.

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

Groene en veilige buurt

Gezondheid en geluk

Betaalbaar en duurzaam wonen