Nieuwbouw De Huismeesters

De Huismeesters sloopt de komende jaren 146 woningen en bouwt 293 duurzame woningen terug. Dit gebeurt in vier fases. Nieuwbouw vindt plaats in de periode 2022 tot en met 2025.

Door de gefaseerde aanpak kunnen bewoners in de buurt blijven wonen of terugkeren. In 2021 is ook het besluit genomen om de portiek-etagewoningen aan de Lijsterbeslaan en Iepenlaan te slopen. De portiek-etagewoningen in de Kornoeljestraat en de Vlierstraat zijn al verbeterd.

 

Waarom slopen?

De Huismeesters heeft goed gekeken naar de staat van de woningen en de verbetermogelijkheden. De bewoners van nu hebben andere woonwensen dan in de tijd dat de woningen werden gebouwd. Met nieuwbouw wil De Huismeesters een buurt maken met verschillende soorten woningen. De nieuwe woningen worden modern en comfortabel, maar ook betaalbaar en energiezuinig.

 

Om welke woningen gaat het?

De plannen gelden voor woningen in de Populierenlaan, Vlierstraat, Lijsterbeslaan, Iepenlaan, Berkenlaan en Bottelroosstraat. De bewoners zijn via bewonersbijeenkomsten op de hoogte gebracht van de plannen.

Op de pagina van De Huismeesters staat meer informatie.

huismeesters

Het ontwerp voor nieuwe appartementen.

 

Het ontwerp voor de nieuwe gezinswoningen.