Zij willen spannender speelplekken

18 november 2022

Een vader die in de Sunny Selwerd Werkplaats meedenkt over het Speel- en Chillplekkenplan: dat is handig als je te oud bent geworden voor wipkip, glijbaantje en zandbak. Als Reza thuiskwam van een bijeenkomst, vroeg hij net als veel andere ouders die meededen aan zijn kinderen wat zij missen in de wijk. Mede dankzij Mare, Roza, Alin en heel veel andere kinderen ligt er nu bijna een voorstel om in Selwerd onder andere een paar avontuurlijker speel- en ontmoetingsplekken te maken voor 12-plussers.
 
“We begonnen in 2020 met bijeenkomsten. Ik deed mee voor mijn kinderen, maar ook voor de kinderen die na hen komen. Als kinderen het fijn hebben, is dat goed voor de hele wijk. Wat vind je ervan, vroeg ik mijn gezin weleens als ik terugkwam van de Werkplaats. Dan kwamen ze met plekjes waar ze rustig kunnen zitten, meer afvalbakken enzo.” Ze hebben nog wel meer ideeën. “Iets met touwen, zodat je dichtbij huis lekker kunt klimmen”, stelt Mare voor. “Ik mis natuur waar je fijn in kunt klimmen, een schuine boom waar je over kunt lopen”, zegt Alin.  “Een skeelerbaan”, wil Roza. 
 
Het Speel- en chillplekkenplan is een plan voor iedereen, niet alleen voor kinderen. Reza: “Als Werkplaats willen we plekken waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten: oud en jong, mensen van verschillende culturen. Niet alleen speelplekken maar ook plekken voor ontmoeten, barbecue, honden, noem maar op. We zijn nu wel zo’n beetje klaar, maar wat er verder mee gaat gebeuren is voor mij nog een beetje vaag. Ik hoop dat er snel wat mee gebeurt, zodat ook mijn kinderen er wat aan hebben.”
 
Het plan is een kader oftewel richtlijn voor de invulling van de openbare ruimte. De bewoners die hieraan hebben gewerkt zullen het binnenkort als advies aanbieden aan het kernteam, dat leiding geeft aan de wijkverbetering Sunny Selwerd.

V.l.n.r. Roza, Reza, Alin en Mare
Meer uit de categorie: Nieuws, Noabers