Willem wil een goedlopend Wijkplatform

30 oktober 2023

En daar zet hij zich samen met Mariët IJsseldijk voor in. Zij als voorzitter, hij als penningmeester en secretaris. Er zit zoveel deskundigheid in de wijk, wat heb ik daar als pensionado nou aan toe te voegen, denkt Willem weleens. Wat meer tijd, zou je denken. En die zet hij in voor Selwerd. 

“Wij willen dat bewoners en professionals van instanties in de wijk gelijkwaardig met elkaar in gesprek zijn. Het Wijkplatform kan daarin een schakel zijn en de bewoners vertegenwoordigen. We weten elkaar steeds beter te vinden. We hebben nu een overleg met bijna alle organisaties die in Selwerd actief zijn. Binnenkort maken we bijvoorbeeld kennis met mensen van de moskee.” Willem is samen met Mariët zo’n anderhalf jaar actief als trekpaard van het Wijkplatform en in die tijd heeft hij veel geleerd. Bijvoorbeeld dat het tijd kost om een vergunning aan te vragen als je iets wilt organiseren. “Ik ga nu al de vergunning voor Koningsdag 2024 aanvragen, vorig jaar waren we te laat.” 2024 wordt sowieso een belangrijk jaar want in mei viert Selwerd haar 60e verjaardag. “We zijn al bezig met de voorbereidingen, dus kom maar op met je ideeën!” 
Alle leden van het Wijkplatform hebben een eigen thema waar ze zich voor inzetten. Voor Willem en zijn compagnon Mariët is dat het platform zelf. “Contacten onderhouden, zorgen dat het Wijkplatform goed functioneert.” Zijn wens: “Dat er bij openingen en andere officiële gelegenheden in de wijk niet altijd alleen Mariët en ik staan, maar ook heel veel andere mensen uit de wijk. Dan worden de bewoners nog beter gezien en gehoord.” Een andere wens: “Dat jongere mensen het stokje gaan overnemen. Die komen vaak met nieuwe frisse ideeën.”

Wil je contact opnemen met Wijkplatform Selwerd, dan kan dat via wijkplatform@selwerd.info

Meer uit de categorie: Nieuws