Wij Doen Mee – Jaimy, Maihren, Dylano, Ilias en Sharif

15 oktober 2019

“Wat moet er voor jou te doen zijn in de buurt”, vroegen Didi Slink en Melissa Jutte, twee moeders die willen dat Selwerd ook voor jongeren een fijne wijk wordt. “Ik wil rappen”, zei Moussa. Samen met Jaimy, Maihren, Dylano, Ilias en Sharif volgde hij workshops bij José en maakten ze een catchy rap voor de bewoners van Selwerd. De première was op het Your Voice Event op 13 september in de Populierenlaan.

José: “De eerste sessie leerden we elkaar kennen. Ik ging met beats aan de slag en gelijk stond Moussa achter de mike. Onvoorstelbaar!”
Moussa: “Ik had geen tekst, dus ik ging freestylen. Dat ging nog nergens over hoor. Straattaal.”
José: “Maar ja, de burgemeester zou komen, dus het moest wel een beetje netjes zijn. Ook voor de mensen uit de buurt.”
Maihren: “Dat het netjes moest zijn vond ik wel goed. Dan zien de mensen dat de jongeren in Selwerd ook positieve dingen doen, dat we iets moois kunnen maken.”

Niet alle boys houden ervan in de schijnwerpers te staan. Op het Your Voice Event stonden alleen Moussa, José en Ilias op het podium.
Jaimy: “Ik ben niet zo van zelf muziek maken maar ik heb gekeken hoe José beats maakt. Ik luister en geef mijn mening. En ik doe mee voor de gezelligheid.”
Maihren: “Ik heb gekeken, geluisterd en daar heb ik wel wat van geleerd. Misschien wil ik hier wel iets mee, later.”

Allemaal willen ze dat er meer voor jongeren te doen is in de buurt. Een Cruijff-kooi staat bovenaan het verlanglijstje. Mét een afdakje om onder te zitten als het regent. Ze hebben er al handtekeningen voor opgehaald.
Kijk hieronder naar het optreden van Josesito & Boys, én van Nana.

Josesito & the Boys
Nana & Germaine
Meer uit de categorie: Nieuws