Terugkoppeling Energiedeel Selwerd Zuid

4 november 2019

Woensdag 9 oktober 2019, 19:30-21:00 uur in Sonde 2000

Dank voor uw komst op de werkgroepavond, uw vragen, kritische opmerkingen en enthousiaste discussie over energieplannen voor Selwerd-Zuid en een mogelijk buurtwarmtenet.

Op de werkgroepavond hebben Martin Klooster en Anne Huizinga namens Sunny Selwerd een korte presentatie gegeven over een aardgasvrij Selwerd. Want de aardgaskraan gaat dicht. Ook in Groningen, in 2035 om precies te zijn. Dat betekent dat de toevoer van gas naar woningen stopt, en dat we ons daar als Selwerd-Zuid op moeten voorbereiden! De presentatie die is gegeven, is in de bijlage van deze mail gevoegd. 

Hoe nu verder? 

  • Tijdens de volgende brede bewonersbijeenkomst gaan we verder met elkaar brainstormen over een wijkenergieplan. Aan een deeltafel zullen we met elkaar in gesprek gaan over een aardgasvrij Selwerd-Zuid: welke individuele en collectieve mogelijkheden zijn er, en wat hebben we nodig? Wat willen we wel en wat willen we liever niet? 
  • Daarnaast zullen wij een sessie organiseren om de mogelijkheden voor een buurtwarmtenet samen door te nemen. We nodigen hiervoor iedereen uit, die zich afgelopen donderdag heeft opgegeven voor de ‘werkgroep buurtwarmtenet’ en ook experts van het initiatief Buurtwarmte in Paddepoel. Tijdens deze sessie zullen we de (tussentijdse) uitkomsten van de twee lopende onderzoeken in Paddepoel doornemen en de kansen voor Selwerd-Zuid bespreken. 

Zelf aan de slag

Wilt u direct aan de slag met zelf verduurzamen? Daarvoor is subsidie beschikbaar. Eén van de meest aangevraagde subsidies is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis: een bijdrage voor woningeigenaren die na 15 augustus 2019 minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen hebben laten uitvoeren. Hierop kunt u nog steeds aanspraak maken! 

Op de hoogte gehouden worden

Verschillende bewoners hebben aagegeven op de hoogte te willen blijven, via nieuwsbrief en de website of mee te willen denken met een Energieplan voor de wijk. Wat fijn! We hebben uw gegevens genoteerd en via de algemene nieuwsbrief van Sunny Selwerd houden we u op de hoogte.

Meer informatie
Wilt u concrete maatregelen uitvoeren, maar loopt u nog ergens tegenaan? Dan kunt u altijd mailen naar: anne@sunnyselwerd.nl. Op de website van Sunny Selwerd worden de meest gestelde vragen over energie en het wijkenergieplan beantwoord. We blijven deze website vullen met meer actuele informatie over de ontwikkelingen rondom energie in de wijk! 

Meer uit de categorie: Nieuws, Terugkoppeling energie