Shaina kookt en bakt

28 mei 2022

Lunch met de lekkerste broodjes, high tea, doosjes vol lekkernijen…. Het kan bijna niet anders of alle vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij de wijkverbetering hebben al eens wat geproefd uit Shaina’s keuken. En zij niet alleen! Shaina kookt en bakt voor iedereen in de wijk en daarbuiten. Ze startte vanuit de bijstand haar eigen cateringbedrijfje en verdient nu al drie jaar haar brood op eigen kracht.

“Van kleins af aan stond ik in de keuken. Koekjes bakken, taarten bakken… Ik heb heel erg veel van m’n moeder geleerd, van m’n hele familie, iedereen bij ons kookt graag. Mijn moeder maakte vroeger heel vaak ajaca, dat is van maismeel ingepakt bananenbladeren, iets voor de kersttijd maar zij maakte dit het hele jaar door. Zo lekker! Mijn vier zussen en ik hielpen altijd mee en dat was altijd erg gezellig. Eentje moest de bananenbladeren drogen, de ander deed het maismeel erop, weer een ander vouwde de boel dicht, iemand deed een touwtje eromheen en iemand stond bij de pan. Het wordt niet gefrituurd maar gekookt. Als ik nu kook in mijn ienienienie keuken helpen mijn kinderen vaak mee. In de weekenden mag ik gebruik maken van de keuken van De Duindoorn. In ruil daarvoor werk ik daar een dag in de week als vrijwilliger. Jan, de bedrijfsleider, heeft dan vrij.

Eigen baas zijn is hartstikke leuk, mijn bedrijfje loopt best goed. Ik heb iedere week klanten. Als er minder bestellingen zijn, kom ik met aanbiedingen en hup dan loopt het weer. Ik heb soms bestellingen door heel Nederland en als de klant mijn reiskosten betaalt, breng ik het gewoon. Ik doe ook veel op de post. Ik pak de producten goed in. Broodjes, boxen met hartige hapjes, high tea’s. Zelfs taarten komen altijd netjes aan.”

Wilt u wat bestellen? Telefoon: 06 11 84 17 52.

Meer uit de categorie: Nieuws