Rustig worden in het labyrint bij De Fontein

15 maart 2023
Foto: Hans Mulder

Het is maandag 13 maart, windkracht 10. Naast Buurtkerk De Fontein is Rob Boersma bezig een labyrint te leggen. Iedereen die wil kan het de komende zes weken lopen. Een labyrint staat symbool voor de levensweg. Onderweg zijn er bochten en obstakels, net als in het leven.


Een dag later willen een paar leerlingen van De Wegwijzer met hun moeders het uitproberen. Jayden gaat als eerste. Hij weet al wat mindfull lopen is: langzaam, met aandacht de voeten afwikkelen. “Je kunt een vraag in je hoofd nemen, zegt Anita Campagne, die in de wijk cursussen Mindfulness geeft. “Bijvoorbeeld wat vind je leuk in het leven.” “Fijn om te doen”, zegt Jayden na afloop, “ik word er rustig van, maar de vraag ben ik vergeten.” Dat geeft niet. Zijn moeder gaat met ‘What is the purpose of life?’ het labyrint in. Wat is het doel van het leven? Daar krijgt ze niet direct een antwoord op, het is te veelomvattend, maar ook zij ervaart rust. “Het is alsof je over een zacht tapijt loopt”, zegt ze. Inmiddels is een moeder met tweeling Tim en René gearriveerd. De jongens zitten bomvol energie en lopen het labyrint wel drie keer, zelfs hinkelend. Wat maakt het voor hen zo leuk? Die onverwachte wendingen en bochten! Dan gaat Anita. Ze wil weten hoe ze groei en bloei in haar leven krijgt. “Op een gegeven moment was die vraag uit mijn hoofd en genoot ik gewoon van het mindful wandelen en de natuur. Ik genoot van het gezelschap, het was heel fijn om dit samen te doen, ik werd er rustig van.” Rust: dat is wat je kunt ervaren wanneer je met aandacht een labyrint loopt. Anita kan het iedereen aanraden.
 
Hier vind je het labyrint
Het labyrint is makkelijk te vinden. Als je met je gezicht naar de kerk staat, in het gras aan de rechterkant. Voor wie wil hangt er in de struiken een instructie. Als je niet zo lekker in je vel zit en wilt wat begeleiding bij het lopen van het labyrint, kom dan op woensdag- en donderdagochtend. Is er niemand buiten, meld je dan in de kerk. Je kunt ook een afspraak maken: buurtkerkdefontein@gmail.com050 573 1188

Meer uit de categorie: Nieuws, Noabers