Echte Noabers – Esmee & Miguel

21 maart 2019

Echte noabers

Miguel’s Nederlands is soms wat apart maar buurvrouw Esmée is daar inmiddels wel aan gewend. “Hij zei eens ‘vriendschap, geen geld’. Daar moest ik even over nadenken. Ooo, hij bedoelt vriendschap is onbetaalbaar!”

Esmée

“Miguel had een jongen aan de deur. Die smeerde hem een heel pakket van Ziggo aan. Miguel dacht dat hij alleen een nieuwe kabel zou krijgen voor de tv. Daar ben ik achter aangegaan. Want hij zou elke maand twee keer zoveel geld kwijt zijn geweest. En hij heeft alleen telefoon en televisie, geen computer! Een oude man een beetje afzetten? Daar ben ik niet van gediend, dus dat is rechtgezet. Ik help hem soms ook met wat papierwerk. En zoals laatst, Miguel had een storing aan de CV-ketel, dan bel ik eventjes. Het is voor mij maar vijf minuten werk. Miguel is gewoon een hele fijne buurman. Elke dag word ik vriendelijk begroet en hij brengt vaak sinaasappels. Die kleine lieve dingen, die zijn belangrijk.”

Miguel

“Wij zeggen goedemiddag, goedemorgen! Af en toe gaan we uit eten, samen met een andere buurman. We eten niet bij elkaar thuis. Ik eet graag vlees. Esmée eet geen vlees. Zie die foto’s? Allemaal familie van Majorca. En Esmee met haar hond. Ze hoort bij mijn familie.”

Meer uit de categorie: Nieuws, Noabers