Lucas in de wijk

8 november 2023

Kijk, dit is Lucas Winkel. Je bent hem vast al wel eens tegengekomen in de wijk. Hij is al een paar jaar cultuurcoach in Selwerd en Paddepoel en sinds kort ook ‘community builder’ in Selwerd. Wat is dat, Lucas?
 
“We zijn bezig van Selwerd een fijnere plek om te leven te maken. Het moet niet zo zijn dat alleen de professionals bepalen hoe je hier wilt wonen en hoe je problemen oplost. Zo ging het vroeger vaak, maar met de wijkverbetering vinden we het belangrijk dat de bewoners meer aan het roer staan en dat professionals en bewoners gelijkwaardig samenwerken. Bewoners weten wat hun straat, buurtje of pleintje nodig heeft. Zij weten best wat er nodig is om hun leven in te richten en wat hun sterke punten zijn. Soms ook even niet maar door contact met anderen kom je op ideeën. Ik kan dat stimuleren, een zetje geven. Ik kan helpen om ideeën uit te werken, altijd samen natuurlijk. Ik ga ook mensen betrekken bij dingen die in hun straat of op hun pleintje gaan gebeuren. Daarom ben ik veel op straat te vinden, de laatste tijd vooral in Selwerd-Oost.”
 
Lucas werkt niet bij de gemeente of een andere instantie. Hij is onafhankelijk, maar is wel onderdeel van het buurtteam en hij werkt samen met de gemeente, het WIJ-team en de woningcorporaties. Heb je een vraag voor Lucas? 06 42 10 10 98 of buurtteamselwerd@outlook.com

Meer uit de categorie: Nieuws