Ik doe mee – Hilbert

18 december 2020

Hilbert heeft vier dagen in de week een baan. Op andere dagen helpt hij vaak mensen met klusjes in en om het huis. Dat doet hij als vrijwilliger. Ook bij mensen uit zijn eigen buurt. Selwerd dus.

“Het kleinste klusje dat ik ooit heb gedaan was bij een oude dame. Ze had een lekkende kraan. Een nieuw leertje erin en klaar. Maar ik heb ook wel eens iemands voor- en achtertuin helemaal netjes gemaakt. Snoeien, spitten, alles. Daar was ik dan wel even mee bezig. Ik kom heel wat tegen. Zoals die keer dat ik in een huis zonder vloerbedekking kwam. Het was vervuild, het warm water was niet aangesloten, een radiator hing op de grond… Maar ik kom ook bij mensen die het heel netjes hebben. Zoals laatst bij iemand met een kind, die net was verhuisd. Daar heb ik laminaat gelegd en van alles opgehangen. Kijk, ik ga mijn overbuurman niet zomaar helpen. Die kan zichzelf wel redden. Ik wil er zijn voor mensen die zich er niet mee kunnen redden, omdat ze geen geld hebben, een slechte gezondheid, geen gereedschap – welke reden ook maar. Ik ben er voor de mensen die niemand kennen die dit klusje voor ze kan doen. Anderen helpen, dat vind ik belangrijk, ik doe het ook vanuit mijn geloofsovertuiging. Ik klus graag, dat is wat ik goed kan en wat ik anderen kan bieden. En als ze me vragen wat het kost, dan zeg ik ‘niks’.

Je zou haast zeggen dat ik er een baan bij heb. Als ik zou willen kon ik elke week wel aan de slag, maar dat doe ik niet. Dan krijg thuis op mijn kop. Er moet ook tijd zijn voor andere dingen.”

Wilt u een klusje? Of wilt u klusvrijwilliger worden? Aanmelden kan bijvoorbeeld via hiphelpt.nl/groningen  (085 130 15 35) en heelgroningenhelpt.nl (050-211 04 28).

Meer uit de categorie: Nieuws