Het speel- en chillplekkenplan voor Selwerd is bijna klaar

17 juni 2022

Wat vind jij ervan? Geef je mening!

Het speel- en chillplekkenplan voor Selwerd is bijna klaar. Het is een advies aan de gemeente over wat geschikte plekken zijn voor verschillende doelgroepen, over wat voor activiteiten op die plekken zouden kunnen plaatsvinden en wat globaal de inrichting zou kunnen zijn.

Hier vind je meer informatie over het plan én kan je je mening geven.

Over het proces

In het voorjaar van 2021 kwamen de deelnemers van de Werkplaats voor het eerst bij elkaar. Vanwege  de corona-beperkingen gingen ze eerst in duo’s door de wijk om geschikte plekken te inventariseren. Dat waren er een heleboel.

Na een check bij de gemeente over de mogelijkheden, bleven er vier over. Plus de pleintjes.

Met deskundigen en onder elkaar voerden de deelnemers gesprekken over het combineren van doelgroepen per plek en over het type activiteiten. Er moest rekening gehouden worden met natuur/ecologie maar ook met mogelijk overlast. Samen werkten ze hun ideeën uit tot het speel- en chillplekkenplan.

Stemmen tot 1 juli

Tot 1 juli kan iedereen in Selwerd zijn of haar steun geven aan het plan en de onderdelen.

Het advies kan pas naar de gemeente als bewoners hun mening hebben gegeven. Dat gebeurt in de vorm van deze steunbetuigingen. De Werkplaats verwerkt deze in het advies. Dat moet op 5 juli naar de gemeente. Die beslist.

Meer uit de categorie: Nieuws