Groningen herbergt vele kunstenaars in de wijken, ook in Selwerd, Tuinwijk en Paddepoel

7 oktober 2021

Raamexposities, ze lijken als paddenstoelen uit de grond te schieten. Zo zijn er al raamexposities geweest in Korrewegwijk, de Hoogte en de Oosterparkwijk. Nu ook in Lewenborg en de SPT wijken Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk. De cultuurcoaches van VRIJDAG in de Buurt zijn initiatiefnemers. Magda Rozenveld merkte in Korrewegwijk/De Hoogte dat onder de kunstenaars in de wijk behoefte is om te exposeren. Dit blijkt niet alleen zo te zijn in deze wijk, maar ook in de andere wijken van Groningen. Zowel amateur als professionele kunstenaars laten heel graag hun werk zien.

Cultuurcoach Lucas Winkel zegt:

“De meeste kunstenaars hebben in de Corona periode niet kunnen exposeren. Nu de wereld weer open gaat, betekent het niet dat iedereen direct zijn werk ergens kan laten zien. Daarnaast zijn er ook mensen die voor hun hobby prachtige werken maken, nu hebben ze een podium om dit te laten zien. Ik word er zelf heel blij van om te zien hoe professionals naast amateurs in een expositie staan en dat bij een gezamenlijk moment iedereen elkaars werk waardeert en het enthousiasme voor kunst deelt.”

Ook brengt de organisatie van een raamexpositie in een wijk mooie samenwerkingen tot stand. Zo nam Ruth Pruis van buurtkerk De Fontein in SPT het voortouw en nam contact op met de cultuurcoach Selwerd/Paddepoel met de vraag: “Kunnen wij dit ook doen in onze wijk?” Zo gezegd, zo gedaan. Daarbij sluiten Sunny Selwerd en Lee Smale van Sonde2000 en Buurtcentrum Tuinpad aan.

Benieuwd naar de werken die u kunt vinden in Selwerd, Paddepoel en Tuinwijk? U kunt de kaart vinden bij onder andere: Sonde2000, Forumbibliotheek Selwerd, De Fontein, Tuinpad en wijkrestaurant de Duindoorn. Ook kunt hem online vinden op de Facebook groep: VRIJDAG in de Buurt Selwerd/Paddepoel.

De expositie loopt nog tot en met 31 oktober 2021.

Foto: Cultuurcoach Lucas Winkel

Meer uit de categorie: Nieuws