Feestje Proef Populierenlaan

2 juli 2019

Afsluitingsfeestje in de Populierenlaan

Selwerd – Op vrijdag 28 juni is de tijdelijke afsluiting van de Populierenlaan feestelijk geopend. Samen met heel veel kinderen onthulden twee moeders het Sunny Selwerdbord, en toverden kinderen de saaie grijze betonblokken om tot felgekleurde reuzenlegostenen. De tijdelijke afsluiting is onderdeel van de Wijkverbetering Sunny Selwerd en moet een bijdrage leveren aan een veiligere verkeerssituatie in de Populierenlaan

Twee bewoonsters onthullen het bord.

Kinderen kwamen vrijdag spelen in het luchtkussen en een ijsje eten. Ze konden nu eindelijk veilig van het grote grasveld naar het kleine grasveld rennen. De ouders raakten met elkaar en met medewerkers van Sunny Selwerd in gesprek. Is dit de beste oplossing tegen het vele verkeer en het hardrijden in de straat? Sommige bewoners zeggen dat er al veel meer rust op straat is. Mensen uit naastgelegen straten melden dat er nu meer verkeer door hun straat komt. De omwonenden van de de tijdelijke afsluiting gaan de komende drie maanden ervaren hoe het bevalt. De gemeente Groningen hoort na deze periode graag de ervaringen van bewoners. Zijn deze positief of niet? Dan is er daarna gelegenheid om samen met de gemeente een definitieve oplossing te ontwerpen.

Naast een onveilige situatie in de Populierenlaan willen bewoners zich ook inzetten voor de jeugd. Op 13 september gaan jongeren in de buurt daarom samen met twee betrokken moeders en het jeugdwerk van WIJ-Selwerd een leuk evenement op de straat organiseren. De jongeren kunnen dan laten weten waar ze behoefte aan hebben en samen aan de slag om ideeën plannen te bedenken zodat er ook voor hen leuke dingen te doen zijn.

Meer uit de categorie: Nieuws