Even voorstellen… de wijkagenten

29 april 2021

Jean Paul Yska

Anderhalf jaar geleden zei de burgemeester het al tijdens de bewonersbijeenkomst in de BSV over veiligheid. Zie je een onveilige of gevaarlijke situatie: meldt het! Melden, melden, melden… dat is ook de boodschap van de nieuwe wijkagent Jean Paul.

“Ik ken Selwerd al langer. Ik vind het een hele leuke wijk: veel verschillende nationaliteiten en veel jeugd! De wijkvernieuwing spreekt me erg aan, omdat het over veel meer gaat dan nieuwe en betere woningen. Ook over leefbaarheid, veiligheid, voor mensen die in een moeilijke situatie zitten, zijn er kansen om hun leven weer op de rails te krijgen. In elke wijk zijn problemen, ook in Selwerd. Bijvoorbeeld de looddiefstal onlangs bij de Noorderbegraafplaats. Dat doet wat met de mensen in de wijk. Ik heb er via de sociale media aandacht voor gevraagd. Er zijn tot nu toe wat tips binnengekomen en die onderzoek ik allemaal. Ook corona geeft problemen. De rek is er een beetje uit, de lontjes zijn wat kort en dat begrijp ik. Als wijkagent kan ik niet alles oplossen, maar ik kan wel meedenken en de weg wijzen naar hulp. Ik heb korte lijntjes met bijvoorbeeld het WIJ-team, de woningcorporaties en het Wijkbedrijf. Ik wil er voor de mensen zijn. Niemand hoeft het allemaal alleen te doen.

Ik heb al wel gemerkt: om in contact met bewoners te komen, moet je aanbellen. En als je dat doet hoor je vaak een heel verhaal. Wat moeite doen om informatie te krijgen, daar houd ik wel van. Maar het werkt twee kanten op natuurlijk, wij kunnen optreden als mensen hun informatie met ons delen en eventuele gevaarlijke of onveilige situaties melden. Wacht dus niet alleen tot ik een keer bij u aanbel maar neem ook gerust contact met mij op.” Jean Paul is te bereiken op 0900 8844.

Tanja Serier

Jean Paul werkt in Selwerd samen met Tanja Serier. Ze werkt al tien jaar als agent minderheden en nu ook als wijkagent. Net als haar collega wil ze er zijn voor iedereen in Selwerd. “Dat mensen gemakkelijk op me afstappen en durven zeggen ‘ik weet het even niet, kun je me op het juiste spoor zetten’?”

“Ik zie veel sociale problematiek. Er wonen best wat mensen met een minder stevige basis. Mensen die in hun leven nare ervaringen hebben gehad en gevoeliger zijn voor negatieve aandacht. De sociale projecten van de wijkvernieuwing zijn opgezet om ook hen perspectief te geven. Ik draag er graag aan bij dat die goed aansluiten bij waar zij echt behoefte aan hebben. De herinrichting van de wijkvernieuwing kan veel betekenen voor de leefbaarheid van Selwerd. Maak de pleintjes aantrekkelijk voor klein én groot. Kijk wat groepen nodig hebben en sluit niemand buiten. Natuurlijk moet je soms plekken maken die tegen een stootje kunnen, dat zal altijd zo blijven.

Ik zou het mooi vinden als we met elkaar als bewoners, zorgverleners, gemeente en politie er voor elkaar zijn….Maar zeker ook bewoners onderling. De verschillende achtergronden, daar kun je met elkaar ook van genieten. Iedere cultuur heeft waardevolle kanten.” Tanja is bereikbaar via 0900-8844.

Meer uit de categorie: Nieuws