Eerste koophuizen op warmtenet

22 november 2021

In De Larix gaan zestien van de vijfentwintig koopwoningen over op het warmtenet van WarmteStad. De particuliere huiseigenaren winnen er financieel niet echt bij om van het gas af te gaan. Wél helpen ze zo mee om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Ze zijn de allereerste woningbezitters in gemeente Groningen die op deze manier van het aardgas afgaan.

De bewoners waren bij alle fasen van het proces betrokken. Daardoor was alle informatie helder en kon ieder een goede afweging maken om nu al wel of (nog) niet over te stappen. Dankzij subsidie betalen de bewoners uitsluitend de overstap op inductiekoken en als ze dat hebben gedaan, is hun huis volledig aardgasvrij.

Groningen wil in 2035 van het aardgas af zijn. Theo Venema van WarmteStad: “De Larix is een goed voorbeeld van samen optrekken in de energietransitie. Uiteraard speelt de vraag bij de bewoners: ik wil wel van het aardgas af, maar wat ga ik voor het warmtenet betalen? Ondanks de gestegen energieprijzen betalen onze klanten minder dan een huishouden dat een vergelijkbare woning met aardgas verwarmt. Zo kunnen onze klanten van het aardgas zonder daar meer voor te moeten betalen.”

Meer uit de categorie: Nieuws