Een volkshortus voor Selwerd

9 maart 2023

Van half april tot en met oktober staat er in Selwerd een Volkshortus. Het is een kas met planten en een ruimte voor workshops. Selwerd kent 80 verschillende nationaliteiten. Deze zie je in de vorm van planten terug in de kas. Buurtbewoners hebben de planten uitgekozen.
Kom ook genieten van het groen in de Volkshortus en laat je inspireren door alle verschillende planten. Ook kun je in de kas gratis zelf je eigen planten kweken en aangeven welke planten jij graag terug ziet. Of volg een gratis kunstworkshop voor bewoners. De kas komt op het binnenterrein tussen de Elzenlaan en de Hazelaarstraat te staan.
De kas is gemaakt door kunstenaars George Korsmit en Saskia Janssen in samenwerking met Kunstpunt Groningen, Sunny Selwerd en Nijestee. De kunstenaars gaan op zaterdag 11 maart de wijk in om met wijkbewoners in contact te komen over het project. Heb je vragen of heb je al ideeën voor planten die je wilt laten groeien? Neem dan contact op met de kunstenaars via volkshortusselwerd@gmail.com

Meer uit de categorie: Nieuws, Noabers