Bouw woontoren De Beukenhorst van start

1 maart 2018

Op donderdag 1 maart om 14.00 uur gaf wethouder Roeland van der Schaaf samen met Frank van der Meulen, voorzitter van de raad van commissarissen van Patrimonium, het startsein voor de bouw van de woontoren op het terrein van voormalig Huize Patrimonium in Selwerd. De nieuwe woontoren wordt in opdracht van Christelijke Woningstichting Patrimonium gebouwd en heet de ‘Beukenhorst’.

De Beukenhorst
In de nieuwe aardbevingsbestendige woontoren van Patrimonium worden in totaal zestig sociale seniorenappartementen gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma; veertig appartementen worden toegewezen door Patrimonium zelf, de overige twintig worden toegewezen door ZINN aan mensen met een zorgindicatie. Op alle vijftien verdiepingen worden vier appartementen gerealiseerd die beschikken over een eigen fietsenberging in de kelder van de woontoren.
De bewoners van de woontoren kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum naast de woontoren.

Gereed
Het ligt in de bedoeling dat de woontoren in het voorjaar van 2020 gereed is. Na de bouw van de woontoren start de gemeente Groningen met het aanleggen van het omliggende park.

Duurzaamheid
De woontoren is ontworpen door Oving Architecten en TEAM 4 Architecten en wordt aangesloten op een externe bron via Warmtestad. Dit betekent voor de bewoner dat er in de woning geen aansluiting meer is op gas en daarom elektrisch gekookt moet worden.

Meer uit de categorie: Nieuws