Acht wijktoppers in het zonnetje!

5 december 2022

Dit zijn ze dan: V.l.n.r. Jaëlle, Isabella, Nadia, Shahrazed, daarnaast Zarah en dan Anita, Willem en Hans.  Allemaal zijn ze op hun eigen manier bezig om van Selwerd een plek te maken waar het fijn wonen is.
Jaëlle weet jongeren in de wijk aan zich te verbinden in Studio T, waar ze hun talenten kunnen ontplooien. Isabella organiseert ieder jaar een feest op haar pleintje en wist afgelopen zomer het allergrootste springkussen van de wijk te regelen.
Nadja is de moeder en hoeder van de Oekraïnse vluchtelingen. Ze organiseert taallessen, koffieochtenden en ook een bedankfeest voor Selwerders.
En dan Shahrazed, waar is ze eigenlijk níet bij betrokken? Ze doet de buurttaxi, het Wijkgilde, de Arabische School… Ze zet Selwerd altijd op nummer 1!
Zarah loopt zich het vuur uit de sloffen voor de Weggeefwinkel in het Wijkbedrijf en maakt alle vrouwen van Selwerd mooi. “Je doet het niet alleen, maar bent wel de aandrijver”, zegt voorzitter van het Wijkplatform Mariët IJsseldijk die samen met buurtregisseur Daan Kingma de bekers uitreikt. Willem krijgt er een omdat hij de eerste minibieb van Selwerd timmerde en onderhoudt. Het kastje staat in Park Selwerd en wordt goed gebruikt.
En last but nog least is Hans aan de beurt. Je komt hem overal tegen in de wijk, altijd met zijn camera. Alles van de wijkverbetering legt hij vast, en nog veel meer. Vanavond maakt iemand anders de foto, want hij mag niet ontbreken op dit plaatje. De toppers van 2022 werden afgelopen weken genomineerd door bewoners en professionals in de wijk.
De bekers die zijn uitgereikt zijn gemaakt door groep 3 van de Wegwijzer.

Meer uit de categorie: Nieuws, Noabers