4 oktober: Oogstfeest

27 september 2023

Graag nodigen we je uit voor het oogstfeest in Volkshortus Selwerd. Het feest zal worden geopend door wethouder Kirsten de Wrede. Sinds de opening in april is de Volkshortus uitgegroeid tot een groene oase en een ware ontmoetingsplek voor bewoners. Zij hebben voor een grote diversiteit aan planten en bloemen gezorgd, waaronder courgettes, Tibetaanse komkommers, pepers en pompoenen. En dat is nog maar een kleine greep uit de oogst. Kunstenaars Saskia Janssen en George Korsmit hebben de Volkshortus bedacht met de bedoeling van planten een portret van de wijkbewoners en hun diversiteit te maken.

Het succes van de Volkshortus is mede te danken aan de vrijwilligers die de kas in de afgelopen maanden met veel enthousiasme hebben gerund. Samen met de vrijwilligers en de wijkbewoners willen we het succes vieren met een oogstfeest waarbij er gelegenheid is onder het genot van een drankje en soep elkaar te ontmoeten. 

Antoine Ballerino, een kunstenaar uit de buurt, zal van 19.30 – 20.30 zijn videowerk op de kas projecteren. Hij liet zich hiervoor inspireren door de Volkshortus.

Vind je het interessant om meer te weten over de planten in de kas? Kom dan naar de lezing van biologe Tinde van Andel voorafgaand aan het oogstfeest van 15.00 – 16.00. Zij vertelt over planten en hoe mensen deze gebruiken. Ze gaat ook specifiek in op de planten in de Volkshortus. 

Volkshortus Selwerd is gerealiseerd in opdracht van Kunstpunt Groningen in samenwerking met Gemeente Groningen en Nijestee.

Datum: woensdag 4 oktober
Lezing over de planten in de kas door biologe Tinde van Andel: 15.00 – 16.00 uur.
Inloop feest: 16.45 uur. Start: 17.00 uur.
Projectie videokunst van Antoine Ballinero, kunstenaar uit de buurt: 19.30 – 20.30 uur
Plaats: het binnenterrein tussen de Elzenlaan en de Hazelaarstraat
Meer uit de categorie: Nieuws