Duindoornflat

De studentenflats van Selwerd ...

 

... zijn een begrip. Onder de naam Selwerd I , II en III zijn de drie flats langs de ringweg, met typische blauwe, rode en gele kleur, beroemd en berucht. Van de flatbar en haar flatfeesten tot het razendsnelle internet. Maar verouderd waren ze wel. Lefier heeft samen met AAS Architecten het plan opgevat om de gele flat 'Selwerd III' of Duindoornflat (naar de Duindoornstraat) grondig te renoveren. Iedere kamer krijgt een eigen badkamer en de flat zal aardbevingsbestendig zijn. Om dit te realiseren zullen de zijkanten naar de flat naar voren worden gehaald.

 

Op 19 maart 2018 werd het officiële startsein gegeven. De verwachting is dat de werkzaamheden op 1 februari 2019 worden afgerond.

 

De volgende media deden verslag.

 

 

Kijk voor meer informatie op de website van Lefier of AAS Architecten.

=========

Op dit moment wordt de Duindoornflat verbouwd. De oplevering van de flat staat gepland in maart 2019. Bij de verbouwing wordt de flat gerenoveerd en duurzaam en aardbevingsbestendig gemaakt. Deze verbouwing heeft aanleiding gegeven aan twee projecten in het kader van de wijkverbetering 'Sunny Selwerd', namelijk de realisatie van een wijkrestaurant op de begane grond van de flat en een groene en aantrekkelijke inrichting van de buitenruimte aan de kant van het park.

Op maandag 24 september a.s., tussen 19.30 en 21.00 uur worden bewoners van Selwerd in wijkcentrum De Berk door de samenwerkende partijen bijgepraat over de ontwikkelingen in het westelijke deel van Selwerd. Hieronder valt ook de realisatie van het fietspad langs de Noordelijke Ringweg. Ook is er mogelijkheid voor het inbrengen van nieuwe ideeën en initiatieven binnen de wijkverbetering. Er zijn vertegenwoordigers aanwezig van het Wijkbedrijf Selwerd, woningcorporatie Lefier en de gemeente Groningen.

Betaalbaar en duurzaam wonen

Een groene en veilige buurt

Iedereen kan meedenken, meepraten en meedoen

 

 

 

Wethouder Roeland van der Schaaf geeft met het onthullen van het informatiebord het startsein voor de renovatie.