Dragant (Duindoornflat)

De studentenflats van Selwerd ...

 

... zijn een begrip. Onder de naam Selwerd I , II en III zijn de drie flats langs de ringweg, met typische blauwe, rode en gele kleur, beroemd en berucht. Van de flatbar en haar flatfeesten tot het razendsnelle internet. Maar verouderd waren ze wel. Lefier heeft in 2018 samen met AAS Architecten het plan opgevat om de gele flat 'Selwerd III' of Duindoornflat (naar de Duindoornstraat) grondig te renoveren. Iedere kamer kreeg een eigen badkamer en de flat zal aardbevingsbestendig zijn. Om dit te realiseren zullen de zijkanten naar de flat naar voren worden gehaald. Het gebouw krijgt ook een nieuwe naam: Dragant (een andere naam voor Duindoorn).

Op 19 maart 2018 werd het officiële startsein gegeven. De verwachting is dat de werkzaamheden op 1 februari 2019 worden afgerond.

De volgende media deden verslag.

Kijk voor meer informatie op de website van Lefier of AAS Architecten.

 


 

Op dit moment wordt de Duindoornflat verbouwd. De oplevering van de flat staat gepland in maart 2019. Bij de verbouwing wordt de flat gerenoveerd en duurzaam en aardbevingsbestendig gemaakt. Deze verbouwing heeft aanleiding gegeven aan twee projecten in het kader van de wijkverbetering 'Sunny Selwerd', namelijk de realisatie van een wijkrestaurant op de begane grond van de flat en een groene en aantrekkelijke inrichting van de buitenruimte aan de kant van het park.

Op maandag 24 september 2018 werden bewoners van Selwerd in wijkcentrum De Berk door de samenwerkende partijen bijgepraat over de ontwikkelingen in het westelijke deel van Selwerd. Hieronder valt ook de realisatie van het fietspad langs de Noordelijke Ringweg. Ook was er mogelijkheid voor het inbrengen van nieuwe ideeën en initiatieven binnen de wijkverbetering. Er waren vertegenwoordigers aanwezig van het Wijkbedrijf Selwerd, woningcorporatie Lefier en de gemeente Groningen.

Doelen bij dit project:

De flat wordt volledig gasloos.

De omgeving wordt met park en terras aangelegd, waarbij een verbinding wordt gemaakt met Park Selwerd.

Bewoners kunnen meedenken en meedoen bij de inrichting van de buitenomgeving.

 

 

 

Wethouder Roeland van der Schaaf geeft met het onthullen van het informatiebord het startsein voor de renovatie.