Voortuinen

Voortuinen opknappen

Het beeld van een straat wordt erg bepaald door hoe de voortuinen erbij liggen. In Selwerd zijn op meerdere plekken wel voorbeelden te vinden van een verwaarloosde, rommelige voortuin. Ook het aantal 'versteende' tuinen (tuinen zonder groen, vol met tegels) draagt niet bij aan een gezellig straatbeeld.

Het gezamenlijk opknappen, vergroenen en onderhouden van voortuinen in de wijk is een initiatief van buurtconciërge Richard Zielstra, het Wijkplatform Selwerd en Wijkbedrijf Selwerd. Wijkbewoners die zelf niet in staat zijn om hun voortuin aan te pakken, kunnen sinds april 2018 hulp krijgen van een vrijwilliger van het Wijkbedrijf. Het voortuin-project krijgt subsidie uit het wijkbudget.

Inmiddels zijn er al meer dan tien tuinen opgeknapt in de wijk Selwerd.

Buurtregisseur Richard:
“Van groene voortuintjes met bloemen knapt de wijk enorm op. De wereld ziet er dan fleurig en vrolijk uit als je naar buiten kijkt, of over straat loopt. Als we allemaal een lach kunnen laten zien aan elkaar, dan wordt de wereld een stukje beter. Plus: als er meer groen in de wijk komt, is er bij een hevige regenbui minder snel wateroverlast.”

Wil je meehelpen met het onderhoud van de voortuintjes in de wijk? Loop dan eens binnen bij het Wijkbedrijf, Bottelroosstraat 3.

Nieuwsbericht Gezinsbode
Nieuwsbericht RTV Noord

Doelen bij dit project:

voor

na