Werkzaamheden aanleg warmtenet selwerd west

Hè, Selwerd-Zuid van het aardgas af... Hoe dan?

Er wordt in Selwerd hard gewerkt aan het verbeteren van Selwerd. Dit doen wijkbewoners, de gemeente, de woningcorporaties en instanties in de wijk samen onder de naam Sunny Selwerd. Eind 2021 gaat in Selwerd-Zuid de schop de grond in. Dan worden de stoepen, straten en pleintjes opnieuw ingericht. Dit noemen we de herinrichting. Dit pakken we aan tegelijk met de aanleg van een warmtenet. Zo combineren we de herinrichting met de energietransitie, waardoor de wijk groener, gezonder en duurzamer wordt.

Meld je aan voor de infoavonden over het warmtenet in Selwerd-Zuid

Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen al van het gas af

Over een aantal jaren gaat de gaskraan dicht. Tussen nu en 2035 wil de gemeente van het aardgas af. Selwerd stapt - samen met Paddepoel en Vinkhuizen - als eerste van het aardgas. In deze wijken wordt een warmtenet aangelegd, waarop huurwoningen worden aangesloten. Ook woningeigenaren zijn op zoek naar een alternatief voor aardgas. Daarom gaan we verder: een warmtenet voor koopwoningen en appartementen via de Vereniging van Eigenaren.

Antwoordkaart

Ja! Over mijn woning verwarmen met een warmtenet en/of energie besparen wil ik meer weten, of heb ik nog vragen.

  Warmtenet is een goed en betaalbaar alternatief

  Per wijk is gekeken wat het beste alternatief voor aardgas is. Het bouwjaar en de bouwwijze van een huis zijn hierin van belang, maar ook andere factoren zoals de woningdichtheid. In Selwerd, Paddepoel en Vinkhuizen is die vergelijkbaar: de huizen zijn gebouwd in de jaren ‘60 en ’70 en er staan veel huizen dicht bij elkaar. Ideaal voor een warmtenet. Dat is een goed systeem en het meest betaalbare alternatief voor aardgas.

   

  Samen met bewoners op verkenning

  Grunneger Power verkent samen met jullie - de bewoners - en gemeente Groningen en WarmteStad hoe het haalbaar is om koopwoningen hier in Selwerd-Zuid aan te sluiten op een warmtenet. Haalbaar betekent dat de aansluiting op koophuizen betaalbaar is, het comfort hetzelfde blijft en dat je als bewoner niet meer betaalt dan nu voor aardgas.

   

  Jij bepaalt zelf

  In Selwerd-Zuid wordt het warmtenet voorlopig eerst op de plekken waar de straten en stoepen opengaan vanwege de herinrichting. De leiding naar de woning wordt nog niet aangelegd. Dat gebeurt pas als je als bewoner hebt aangegeven dat je aangesloten wilt worden op het warmtenet. Je hebt een koophuis en bepaalt natuurlijk zelf waaraan je jouw geld uitgeeft. Niemand gaat je dwingen. Je ontvangt een aanbod wanneer dat betaalbaar en duurzaam is, en met dezelfde zekerheid in comfort als nu.

   

  Denk mee!

  Het is belangrijk dat je meedenkt over de plannen voor warmte in Selwerd-Zuid en ze helpt verder vorm te geven. Immers, het is jouw buurt en het gaat over jouw koopwoning! Dat betekent dat jij als eigenaar van je woning als geen ander weet wat jij belangrijk vindt als het gaat over het verduurzamen van je woning. Grunneger Power ondersteunt bewoners onafhankelijk in dit traject. Grunneger Power is een energiecoöperatie die er vóór en dóór bewoners is.

  We organiseren twee online informatiebijeenkomsten:

  Help de energietransitie komt eraan! 
  Donderdag 29 april (19:00-20:30 uur)
  Waarom gaan we (nu al) van het aardgas af, waarom een warmtenet?

  Selwerd-Zuid van het aardgas en op het warmtenet
  Woensdag 26 mei (19:00-20:30 uur)
  Hoe werkt een warmtenet, wat betekent het voor mijn wijk, mijn woning en mijn portemonnee?

  Verslagen van bijeenkomsten:

  Meer over herinrichting Selwerd-Zuid:

  De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

  Groene en veilige buurt

  Gezondheid en geluk

  Betaalbaar en duurzaam wonen