Meer ruimte in Selwerd-Zuid

Al lange tijd wordt er veel overlast ervaren in Selwerd Zuid door de hoge parkeerdruk. Er wordt veel geparkeerd door mensen die niet in de wijk wonen, waardoor de straten vol staan met auto’s. Hierdoor ontstaan onveilige situaties, bijvoorbeeld wanneer de hulpdiensten niet goed ter plaatse kunnen komen. De buurtbewoners zouden graag zien dat er meer ruimte komt voor groen en speelplekken.

Betaald parkeren

Samen met buurtbewoners wordt er gewerkt aan een herinrichtingsplan voor de buurt. Deze herinrichting kan alleen plaatsvinden als er meer ruimte ontstaat op straat. Ruimte die op dit moment volledig bezet wordt gehouden door de geparkeerde auto. De gemeente heeft daarom besloten om op 1 november 2019 betaald parkeren in te voeren in Selwerd-Zuid. Vanaf die datum zal op maandag tot en met vrijdag (08:00 - 22:00 uur) en zaterdag (08:00 - 18:00 uur) moeten worden betaald voor een parkeerplek.

Selwerd Zuid

Een mooie wijk

Omdat er ruimte vrij komt door het invoeren van betaald parkeren, kunnen we de straten anders gaan inrichten. Meer groen, speelgelegenheid, een barbecueplek, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Samen met de buurt maken we een plan voor de herinrichting van de straat.

Bewonersgroep

Met een kleine groep bewoners zijn we de ideeën en voorstellen verder aan het uitwerken. Zodra er een uitgewerkt plan ligt, komen we bij alle bewoners terug met een inloopavond om de reacties uit de buurt op te halen.

beeldmerkmeedoen
beeldmerkboom
beeldmerkfiets
beeldmerkhuis