selwerd-west

Wijkvernieuwing in Selwerd-West

In Selwerd-West gaat de wijkvernieuwing van start! Als alles volgens plan gaat, komt in 2022 het warmtenet van WarmteStad door Selwerd-West. Op het warmtenet van WarmteStad worden flats en woningen van woningcorporaties aangesloten. De aanleg van het warmtenet is een kans om de straten en stoepen opnieuw in te richten.

Voor particuliere woningeigenaren maken we samen met bewoners plannen voor collectieve en duurzame warmte onder de naam 'Buurtwarmte'. 

DSC02448_1

 

Herinrichting Selwerd-West

In 2022 gaan we de Duindoornstraat, Elzenlaan, Maluslaan, Esdoornlaan en Bottelroosstraat openbreken om leidingen te leggen voor een warmtenet. Waar de werkzaamheden starten is op dit moment nog onbekend. De aanleg geeft overlast maar is ook een kans om deze straten opnieuw in te richten. Samen met de omwonenden maken we plannen voor de herinrichting. Ook gaan we de pleintjes aanpakken.

Samen een plan maken
Voordat de werkzaamheden beginnen, moet het plan voor de nieuwe inrichting van de straten klaar zijn. Dat plan maken we samen met bewoners, de gemeente beslist.

kaart warmtenet + pleintje sateliet

Op het kaartje hierboven ziet u hoe de leidingen van het warmtenet van WarmteStad lopen. Op het warmtenet worden flats en woningen van woningcorporaties aangesloten. In deze straten starten we met het maken van een ontwerp om de straten opnieuw in te richten.

Planning
Aan het begin van de zomer 2021 moet het plan voor de herinrichting klaar zijn.
In 2022 start de uitvoering.

Doe mee!

We organiseren verschillende bewonersbijeenkomsten. Ook komen we met de koffiekar in de straten om ideeën op te halen. En we organiseren werkgroepen rondom diverse thema’s die bewoners aandragen.

Stem van Groningen

Heeft u een idee hoe uw leefomgeving, mooier, leuker, veiliger, duurzamer of socialer kan worden?
Deel uw ideeën dan via Stem van Groningen.

 

Nieuwsbrief Selwerd-West - juni 2021 - (PDF)
In deze nieuwsbrief vindt u de huidige situatie en de nieuwe ontwerpen van uw straat en de eerste ideeën en reacties van bewoners.


Verslag bewonersbijeenkomst 29 september

Op woensdagavond 29 September 2021 was het sinds lange tijd weer mogelijk om een bewonersbijeenkomst in de wijk te organiseren. De bijeenkomst vond plaats in CBS De Wegwijzer. In totaal waren er ongeveer 40 bewoners uit Selwerd-West.

Lees hier het verslag van de bijeenkomst (PDF)


Verslag bewonersbijeenkomst 10 maart

Op woensdagavond 10 maart 2021 gingen we online met bewoners in gesprek vanuit Wijkrestaurant de Duindoorn. Het onderwerp van gesprek: de wijkvernieuwing Sunny Selwerd & het opnieuw inrichten van een aantal straten in Selwerd-West. We hopen uiteraard dat we binnenkort ook weer fysiek met elkaar in gesprek kunnen. Benieuwd wat er gezegd over de plannen voor de straten? Bekijk dan de avond hieronder terug. 


Verduurzaming, warmtenet en Buurtwarmte

Als onderdeel van de wijkvernieuwing willen we u helpen om duurzaam en betaalbaar te wonen. Nu en in de toekomst. Daarom maken Grunneger Power en de gemeente Groningen, samen met Sunny Selwerd en bewoners plannen voor collectieve en duurzame warmte voor particuliere woningeigenaren: Buurtwarmte. Daarnaast kunnen energiecoaches u gratis helpen verduurzamen met kleine energiebesparende maatregelen. Doet u ook mee?

Verslag bewonersbijeenkomst 8 december

Met elkaar in gesprek over onze wijk: dat is best een uitdaging in coronatijd. Toch mochten we op dinsdagavond 8 december 2020 twintig bewoners online ontmoeten op één van de mooie plekken in onze buurt: Wijkrestaurant de Duindoorn. Voor sommige bewoners zaten we maar 60 meter verderop! Het onderwerp van gesprek: de wijkvernieuwing Sunny Selwerd & duurzaam en betaalbaar wonen.

Buurtwarmte
Samen met bewoners maakte Grunneger Power in 2019 een ontwerp voor een warmtenet voor particuliere woningeigenaren in Paddepoel-Noord: Buurtwarmte.

Nu wordt onderzocht of deze plannen uitgebreid kunnen worden naar een groter gebied, waaronder ook Selwerd-West. Als buurtbewoner kunt  van begin tot eind meepraten en -denken.


Meedenken tijdens verdiepende werkgroepsessies
Wilt u met ons meedenken in het ontwerpproces? Bijvoorbeeld meedenken over de belangrijke technische keuzes die gemaakt moeten worden in het ontwerp? Of hoe we meer bewoners betrekken in de wijk, zodat het buurtwarmtenet van ons allemaal wordt? Graag! Via de website van Grunneger Power kunt u zich opgeven voor de eerstvolgende werkgroepsessie: www.grunnegerpower.nl/buurtwarmte. Voorafgaand aan de sessies ontvangt u een link om deel te nemen via Zoom.

 

Handige links

Op de hoogte blijven? 

  Energie besparen met een energiecoach

  Verduurzaming van uw huis kan nu ook al. Energiecoaches uit Selwerd helpen u gratis verduurzamen met kleine energiebesparende maatregelen. U ontvangt niet alleen een energieadvies op maat, maar ook een energietas ter waarde van €50,-. Daarin zitten bijvoorbeeld LED-lampen, tochtstrips over radiatorfolie. Dat is altijd winst!

  Maak een afspraak op: www.sunnyselwerd.nl/sunny-selwerd-energiecoaches.


  Meer weten over de wijkverbetering Sunny Selwerd?

  In dit filmpje leggen bewoners en professionals in de wijk uit wat de wijkverbetering Sunny Selwerd inhoudt. OOG TV maakte dit filmpje naar aanleiding van het wijkfeest.

  De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

  Groene en veilige buurt

  Gezondheid en geluk

  Betaalbaar en duurzaam wonen