Experiment 'MiSPELplein'

De Mispellaan tussen Esdoornlaan en Berkenlaan wordt afgesloten voor autoverkeer. De voetganger krijgt ruim baan en het asfalt kan weg. Welke invulling gaat dit gebied krijgen? Daarover kunnen bewoners, scholen, verenigingen, kerken, moskee, instanties en ondernemers in de wijk dit najaar meedenken en meepraten. De beste haalbare ideeën worden in 2021 uitgeprobeerd.

De definitieve herinrichting voor de Mispellaan tussen de Esdoornlaan en Berkenlaan komt pas over dik een jaar. Dat maakt dat er voldoende tijd is om met de hele wijk te onderzoeken wat een goede invulling is voor deze plek. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan thema’s als ontmoeten, bewegen en sporten, kunst, een combinatie daarvan, of wat ook maar.


Aanpak

Voordat we een idee gaan uitvoeren, moeten we weten wat mensen ervan vinden. We gaan het uitproberen, dus het gaat steeds om een tijdelijke situatie. Zo kunnen we zien hoe het uitpakt. Vinden mensen deze tijdelijke inrichting leuk? Hoe maken ze er gebruik van? Is er meer of juist minder overlast? Dat gaan we met elkaar onderzoeken.

Niet alle ideeën zijn geschikt voor een tijdelijke inrichting. Bijvoorbeeld omdat ze te duur zijn, of te ingewikkeld. Samen met de gemeente wordt gekeken naar de haalbaarheid. De gemeente gebruikt de ervaringen om een definitief plan te maken. Samen met bewoners. Wie doet er mee?


Planning

Over de planning kunnen we nu nog niet zo heel veel zeggen.

Dit najaar kunnen bewoners meedenken, meepraten en meedoen.

Begin 2021 willen we het eerste experiment gaan opbouwen.


Achtergrondinformatie

Eind augustus is WarmteStad in De Larix met de aanleg van het warmtenet begonnen. Daarna is de Mispellaan aan de beurt. De aanleg geeft overlast maar is ook een kans om daarna de straat opnieuw in te richten. Samen met bewoners zijn er voor de zomer plannen gemaakt voor de herinrichting van het warmtenettracé: de Mispellaan tussen de Elzenlaan en Esdoornlaan, de Berkenlaan, Beukenlaan en Populierenlaan. Die zijn nu definitief. De ontwerpen worden in stappen aangelegd. Ook voor De Larix is er een ontwerp in de maak.


Mijn Idee

 


Meer weten over de wijkverbetering Sunny Selwerd?

In dit filmpje leggen bewoners en professionals in de wijk uit wat de wijkverbetering Sunny Selwerd inhoudt. OOG TV maakte dit filmpje naar aanleiding van het wijkfeest.