glasvezel-selwerd

Glasvezel in Selwerd

KPN NetwerkNL is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van het netwerk voor internet, televisie en telefonie in Nederland. Op dit moment vernieuwen ze het netwerk in Groningen Paddepoel en Selwerd door glasvezel aan te leggen.

Dat is nodig, want er kan steeds meer online en dat stelt ook steeds hogere eisen aan de internetverbinding. Glasvezel biedt de snelheid, betrouwbaarheid en capaciteit die Nederland in de toekomst nodig heeft. 

De werkzaamheden in uw buurt

Op dit moment is KPN NetwerkNL druk met de voorbereidende werkzaamheden in Groningen Paddepoel en Selwerd. Wanneer de aanleg van start gaat in uw buurt, ontvangt u een brief met een persoonlijke toestemmingscode. Om de glasvezelkabel vanaf de straat bij u naar binnen te brengen, zijn er werkzaamheden nodig in en rondom uw woning. Daarvoor heeft KPN NetwerkNL toestemming nodig. U kunt met uw persoonlijke toestemmingscode, toestemming geven op kpnnetwerk.nl/toestemming. Nadat u toestemming hebt gegeven, komen de glasvezelvoorbereiders van KPN NetwerkNL bij u langs om gezamenlijk de beste plaats van het glasvezelaansluitpunt in uw woning te bepalen.

De graafwerkzaamheden in het gebied starten in de loop van januari in Paddepoel-Zuid. Vervolgens worden de werkzaamheden wijk per wijk ingepland.

Gebruik maken van glasvezel

Het aanleggen van glasvezel en het aansluiten van uw woning zijn kosteloos. KPN NetwerkNL legt het nieuwe glasvezelnetwerk aan naast de bestaande kabels. U kunt de glasvezelaansluiting dus gebruiken, maar dat hoeft niet. De keuze is aan u. Het netwerk van KPN NetwerkNL is open. Dat betekent dat verschillende providers er hun diensten over aanbieden. Kiest u voor een gratis glasvezelaansluiting? Dan bepaalt u daarna zelf of u internet via glasvezel wilt en vanaf wanneer. Als u kiest voor internet via glasvezel dan kiest u zelf de provider (aanbieder) die het beste bij u past.

Hebt u nog vragen? Of wilt u meer weten over glasvezel? Kijk dan op kpnnetwerk.nl/vragen.

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

Groene en veilige buurt

Gezondheid en geluk

Betaalbaar en duurzaam wonen