gelderse-roosstraat-balk

Nieuwbouw & Renovatie Nijestee

Nijestee gaat de komende jaren nieuwe sociale huurwoningen bouwen in Selwerd. Om ruimte te maken is het nodig dat zo’n 300 woningen worden afgebroken. Daarnaast krijgen veel huurwoningen een onderhoudsbeurt en worden ze energiezuiniger gemaakt.

nijestee fase 1

Planning
Het afbreken en nieuw bouwen van woningen gebeurt in fases. In 2020 starten we met het maken van ruimte. Woningen rondom het winkelcentrum van Selwerd aan de Berkenlaan, Mispellaan en Eglantierstraat zijn het eerst aan de beurt. Vanaf 2021 gaan we verder met de Gelderse Roosstraat, Hazelaarstraat en Elzenlaan.
Bewoners van wie de woning afgebroken wordt, krijgen met voorrang een andere woning in de stad en hebben de mogelijkheid om terug te keren.

nijestee fase 2

Waarom nieuwbouw?
De wensen van bewoners zijn veranderd. Veel woningen in Selwerd zijn bijvoorbeeld niet bereikbaar met een lift. Bovendien staan in de wijk veel van dezelfde woningen. Door nieuw te bouwen wil Nijestee zorgen voor meer variatie. Er komen moderne en comfortabele huizen, die betaalbaar en energiezuinig zijn. Er komen meer sociale huurwoningen terug dan er gesloopt worden.

Bewoners denken mee
De bewoners en de omwonenden zijn op de hoogte gesteld van de plannen. Ook worden zij uitgenodigd om actief mee te denken over de vernieuwing van hun buurt. Hiervoor worden speciale bijeenkomsten georganiseerd.

Woningen opgeknapt
Naast nieuwbouw investeert Nijestee ook in bestaande woningen. Veel huizen in Selwerd zijn inmiddels verbeterd met bijvoorbeeld geïsoleerde buitenmuren, nieuwe radiatoren, dubbelglas en een nieuwe voordeur. Maar ook schuttingen, brandgangen en voortuinen worden opgeknapt.

Meer informatie vindt u hier.

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

Groene en veilige buurt

Gezondheid en geluk

Betaalbaar en duurzaam wonen