Terugkoppeling Energietafel Mispellaan

4 november 2019

Donderdag 3 oktober 2019, 19:00-21:00 uur in Wijkcentrum de Berk 

We weten het inmiddels allemaal: de aardgaskraan gaat dicht. Ook in Groningen, in 2035 om precies te zijn. Dat betekent dat de toevoer van gas naar woningen stopt. Aan de Energietafel hebben we gesprekken gevoerd over hoe een aardgasvrije Mispellaan eruit zou moeten zien. We hadden mooie gesprekken! De belangrijkste uitkomsten hebben we op een rij gezet.

Er is behoefte aan:  

  • Laagdrempelige en goedkope maatregelen om gas te besparen, zoals het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie, en het checken van warmtelekken met een warmtecamera. Een energiecoach zou kunnen helpen met het eerste advies om gas te besparen. 
  • Het onderzoeken van de mogelijkheden voor een warmtenet, voor de bewoners van de Larix. Het uitbreiden van het bestaande warmtenet van WarmteStad naar deze woningen zou een logische optie zijn. Concrete actie: wij gaan de mogelijkheden met WarmteStad verkennen en zullen een vervolgafspraak maken met de bewoners van de Larix om deze mogelijkheden te bespreken. 
  • Gezamenlijke inkoopacties, zoals het samen inkopen van zonnepanelen, isolatie of inductiekookplaten. Samen kunnen we meer dan alleen, en dat levert ook nog eens financieel voordeel op. 
  • Meer informatie over financiele mogelijkheden en subsidies. Wist u dat u op de website hierover al meer informatie kunt vinden? Een van de meest aangevraagde subsidies is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis: een subsidie voor woningeigenaren die na 15 augustus minimaal 2 energiebesparende isolatiemaatregelen hebben laten uitvoeren. 
  • Een deelauto in combinatie met een elektrische laadpaal in de straat. 
  • Bewoners die een woning huren die wordt aangesloten op het warmtenet van WarmteStad, gaven aan geinteresseerd te zijn in het plaatsen van tochtstrips en radiatorfolie, koken op inductie en zonnepanelen op de woningen van woningcorporaties. Wilt u weten wat u als huurder al kunt doen? Bekijk dat op onze website

Verschillende bewoners hebben aagegeven op de hoogte te willen blijven, via nieuwsbrief en de website of mee te willen denken met een Energieplan voor de wijk. Wat fijn! We hebben uw gegevens genoteerd en via de algemene nieuwsbrief van Sunny Selwerd houden we u op de hoogte.

Meer informatie Heeft u nog vragen? Op de website van Sunny Selwerd worden de meest gestelde vragen beantwoord. Wilt u meer informatie? Of wilt graag concreet aan de slag, maar loopt u nog ergens tegenaan? U kunt dan altijd mailen: anne@sunnyselwerd.nl

Meer uit de categorie: Nieuws, Terugkoppeling energie