Sunny Selwerd: zo doen we dat – 3e webinar ActieAgendaWonen

10 april 2022

In Groningen werken wijkbewoners intensief met elkaar samen om in de wijk Selwerd bewoners een positieve toekomst te geven: Sunny Selwerd! De bewoners bedachten deze naam als eerbetoon aan de wijk die gebouwd is op de beginselen van de doorzonwoning. Vanuit het wijkrestaurant De Duindoorn in Selwerd komt het derde webinar over ‘leefbare en vitale wijken’. Direct aanmelden kan hier! https://www.eventbrite.nl/e/tickets-webinar-sunny-selwerd-zo-doen-we-dat-292401319217

Actieagenda wonen: vierdelige webinarreeks

Sociaal Werk Nederland en de VNG organiseren dit webinar samen met partners in de gemeente Groningen in het kader van het digitale magazine ’Zo doen we dat’, dat op 9 februari 2022 verscheen.

Programma

Albert-Jan Kruiter (Instituut voor Publieke Waarden), leidt de deelnemers, bewoners en professionals door het gesprek.

Wat betekent ‘prettig wonen’ voor hen? Wat dragen zij zélf bij aan het leefbaarder en gezonder maken van de wijk? Hoe bouw je samen aan wijkinitiatieven?

Het webinar biedt je live gesprekken en videofragmenten van initiatieven in de wijk Selwerd van bewoners en andere betrokkenen: hoe draagt het wijkbedrijf bij aan de realisatie van plannen voor de wijk? De rol van de buurtregisseur die ideeën, ambities en talenten van bewoners duurzaam verbindt aan gezelliger en gezonder maken van de wijk komt aan bod. En wat is de rol van de woningcorporatie en de wethouder wijkvernieuwing? De directeur van WarmteStad vertelt over de aanleg van het warmtenet dat als versneller kan werken voor de wijkvernieuwing.

Lex Staal (directeur Sociaal Werk Nederland) en Ruth Peetoom (voorzitter GGZ Nederland) bespreken wat zij meenemen naar de Actieagenda Wonen: de agenda van 34 landelijke organisaties die werken aan prettig en veilig wonen in de wijk, waar deze webinarreeks bij hoort. In de chat kun je meepraten en vragen stellen tijdens het webinar.

Deze bijeenkomst vindt online plaats. Aanmelden kan hier. Voor 14 april ontvang je een deelnamelink.


Deelname is gratis. Meer informatie vind je hier.

Meer uit de categorie: Nieuws