Spaanse Aakstraat gedeeltelijk gereed, nu Abeelstraat

28 september 2023
Spaanse Aakstraat

Het eerste deel van de Spaanse Aakstraat is opnieuw ingericht. Alle buizen en leidingen liggen onder de grond, waaronder het warmtenet. Ook heeft de straat heeft een ander aanzien gekregen. Nu is men verder aan de slag in de Abeelstraat.

In de Abeelstraat wordt door meerdere aannemers gewerkt. KWS legt de riolering en het warmtenet aan en Visser & Smit Hanab legt de kabels en leidingen voor onder andere elektriciteit en de waterleiding aan. Hierdoor is tijdelijk de gehele straat, behalve de kruising met de Spaanse Aakstraat, afgesloten en deels opgebroken. 
Achter de portieketagewoningen aan de Eikenlaan wordt gewerkt aan de herinrichting van een speelplein. Na het aanbrengen van de leidingen volgt de herinrichting van dit deel van de straat.
De archeologen van RAAP begeleiden de werkzaamheden. Bij het graven voor een put werd een fragment van een sloot aangetroffen uit vermoedelijk de ijzertijd. Deze periode ligt tussen 800 tot 12 voor Christus. Toen waren er hier al mensen. Bij de sloot is ook een aantal zeer kleine scherven aangetroffen.

Abeelstraat
Meer uit de categorie: Nieuws