Sloop en nieuwbouw portiekflats Iepenlaan en Lijsterbeslaan

29 april 2021

De Huismeesters heeft besloten om in 2024 51 portieketagewoningen aan de Iepenlaan en Lijsterbeslaan te slopen. Een aantal bewoners gaf vorig jaar aan last te hebben van schimmel, vocht en tocht in de woningen. De Huismeesters heeft ondertussen onderzoek gedaan. Daarbij is ook gekeken naar de mogelijkheden om de woningen te verbeteren. Met het oog op de zeer hoge kosten is gekozen voor sloop en nieuwbouw.

Sije Holwerda, directeur-bestuurder van De Huismeesters: “De keus voor sloop is niet zomaar gemaakt. De Huismeesters verbetert en verduurzaamt zoveel mogelijk bestaande woningen naar label A. Waar dit niet mogelijk is, kijken we naar andere mogelijkheden. Uit onderzoek bleek dat groot onderhoud te veel kost en nog te weinig comfort oplevert. De woningen zijn nu ook niet geschikt voor ouderen omdat er geen lift is. We bouwen daarom moderne en comfortabele woningen die energiezuinig zijn en klaar zijn voor de toekomst.”

Sociaal plan wijkvernieuwing
Het is helaas niet mogelijk om tijdens deze coronaperiode een bewonersbijeenkomst te organiseren. Bewoners kunnen zich daarom opgeven voor een van de inloopbijeenkomsten. Daar krijgen ze uitleg over wat het sociaal plan voor hen betekent. En wat de verhuismogelijkheden in en buiten de wijk zijn.

Onderhoud
De Huismeesters is ondertussen ook gestart met onderhoud van de woningen aan de Iepenlaan. Dit is nodig, omdat het nog even duurt voordat de woningen worden gesloopt. Het is belangrijk dat bewoners tot die tijd goed kunnen wonen.

Meer uit de categorie: Nieuws