Ruim 3000 euro voor slachtoffers aardbeving

20 maart 2023
Foto: Hans Mulder

De ramp in Turkije en Syrië heeft Manal en Selda diep geraakt. Gelukkig zijn er geen familieleden omgekomen maar toch voelt het als heel dichtbij. Ze wilden helpen, maar hoe? Het werd een hulpactie in Wijkrestaurant De Duindoorn op 18 maart. Vrienden en kennissen kookten hapjes en maaltijden om af te halen of daar op te eten. Voor iedereen in Selwerd, maar ook de hele stad was welkom. Ruim 3000 euro werd opgehaald voor de slachtoffers.
 
Selda: “Een vriendin en haar ouders wonen in Hatay en zijn omgekomen. Ik wist gelijk al dat ik wilde helpen. Ik belde de buren van mijn vriendin, ‘wat heb je nodig?’ Op school en op de stage zei ik: ik wil een hulpactie starten en ik sprak erover met Manal.”
Manal: “Ik kom van het platteland in de buurt van Damascus maar de ramp voelt heel dichtbij.”
Selda: “De mensen die kwamen eten in De Duindoorn, bepaalden zelf wat ze ervoor wilden betalen. Iedereen deed mee vanuit zijn hart. Al het geld maken we over naar de mensen die in nood zitten in Turkije en Syrië.”
Manal: “Syrië is oorlogsgebied. De ramp is daar extra heftig.
Selda: “Het geld gaat echt naar de mensen die in nood zitten. Ze hebben eten nodig, drinken, babyvoeding, pampers, maandverband, alles. Het gaat om overleven.”

Manal & Selda, Foto: Helma Erkelens
Meer uit de categorie: Nieuws, Noabers