Pleintje Lijsterbeslaan/Beukenlaan

18 december 2019

Op 11 december kwamen zo’n tien bewoners van het pleintje bij de Lijsterbeslaan-Beukenlaan-Iepenlaan-Populierenlaan, buurtregisseur Daan Kingma, Annemiek Atsma van Nijestee en deelprojectleider Froukje Homans bij elkaar. Hun doel: starten met een plan van aanpak voor de buurt.

Wat er niet goed gaat is in beeld. Maar welke acties zijn nu nodig om fijn(er) te wonen rondom het pleintje aan de Lijsterbeslaan? Dat gaan bewoners en professionals in de wijk de komende tijd samen bepalen. Vanwege de regen werd de startbijeenkomst met kop soep niet onder de kerstboom op het pleintje gegeten, maar aan een gedekte tafel in het Wijkbedrijf. 

Kerstboom
Tijdens eerdere gesprekken gaven bewoners al aan wat er minder goed gaat. Een van de wensen meer sfeer en meer saamhorigheid en gezelligheid. Daarom is er op 11 december een kerstboom met verlichting geplaatst. Als symbool om daar direct samen met elkaar mee te starten. Dit werd zeer gewaardeerd door bewoners. De volgende dagen circuleerden op Facebook al plannen om de boom samen met de kinderen te gaan versieren en er wat leuks te organiseren. Inmiddels is een tweede boom op een ander pleintje in Selwerd geplaatst. Volgend jaar wil Sunny Selwerd dit aan pleintjes die het wensen aanbieden.

Kerstpakket
Terug naar de bijeenkomst van 11 december en de erwtensoep. Bewoners konden die avond een buurman of buurvrouw aanwijzen die het volgens hun verdiend om in het zonnetje gezet te worden. Uit de aanmeldingen wordt voor kerst door Sunny Selwerd een bewoner gekozen. Wie, dat wordt binnenkort bekend. Deze goede buur ontvangt binnenkort een kerstpakket. 

Vervolg

Het is de bedoeling om samen met bewoners plannen uit te werken voor het pleintje en nog meer plannen te maken. Vijf omwonenden van het Lijsterbespleintje gaven zich al op. Dat is een mooie start voor het nieuwe jaar! 

Meer uit de categorie: Nieuws, Veiligheid