Meedoen aan de Werkplaats: Michael en Roy gingen op pad door de wijk

11 juni 2021

“Donderdag 22 april rond de klok van 19 uur ben ik samen met Roy door de wijk gaan lopen en hebben we allerlei zaken bekeken en besproken. Roy neemt een kant van het plan op zich en ik de andere kant. Dus hier mijn verhaal. De vijvers vanaf de Populierenlaan tot aan Park Selwerd en alles wat er eventueel nog te vinden is in de wijk moet en zal aangepakt worden door de gemeenten. Heb hierover ook contact gehad met de hengelsportfederatie en de persoon die erover gaat wil helpen. Hij is hier veel meer in thuis dan ik. Ik begreep dat er al contact was geweest met hem over hoe en wat.

Mijn doel aan dit project is dat de waterkanten weer een leuke plek wordt om te zijn. Je ziet daar de laatste jaren een stuk minder mensen. We moeten weer lekker kunnen hengelen in de wijk. Je vist voor je plezier en ontspanning, om hopelijk een dikke vis aan de haak te slaan.

Ook ben ik van mening dat de waterkant de jeugd in een positieve flow kan brengen. Je kan bijvoorbeeld viswedstrijden voor de jeugd organiseren, ze dingen bijbrengen, tactieken leren en misschien het belangrijkste: bij het vissen leer je de natuur respecteren, je rommel mee te nemen. Het belangrijkste is het genieten van hoe leuk vissen kan zijn. Mijn ervaring met de Werkplaats? Samen door de wijk lopen en plekken bespreken, is me goed bevallen. Het was leuk om te doen.

Vriendelijke groet,
Michael Bakker”

Meer uit de categorie: Nieuws