Live vanuit Wijkrestaurant de Duindoorn:

18 december 2020

Betaalbaar en duurzaam wonen in Selwerd-West

Als alles volgens plan gaat, komt in 2022 het warmtenet van WarmteStad door Selwerd-West. De aanleg van dit warmtenet is een kans om de straten en stoepen opnieuw in te richten. Op het warmtenet van WarmteStad worden flats (zoals De Duindoornflat en Esdoornflat) en woningen van woningcorporaties aangesloten. Hoe zit het dan als je eigenaar van een woning bent? Kun je dan ook duurzame warmte gebruiken? Dat was een van de gespreksonderwerpen van de online bewonersbijeenkomst op 8 december.

Wijkvernieuwing

Met elkaar in gesprek over onze wijk: dat is best een uitdaging in coronatijd. Toch mochten we op dinsdagavond 8 december twintig bewoners online ontmoeten op één van de mooie plekken in onze buurt: Wijkrestaurant de Duindoorn. Voor sommige bewoners zaten we maar 60 meter verderop!

Het onderwerp van gesprek: de wijkvernieuwing Sunny Selwerd & duurzaam en betaalbaar wonen.

Warmtenet

Als alles volgens plan gaat, komt in 2022 het warmtenet van WarmteStad door Selwerd-West. De aanleg van dit warmtenet is een kans om de straten en stoepen opnieuw in te richten. Op het warmtenet van WarmteStad worden flats (zoals De Duindoornflat en Esdoornflat) en woningen van woningcorporaties aangesloten. Hoe zit het dan als je eigenaar van een woning bent? Kun je dan ook duurzame warmte gebruiken?

Buurtwarmte

Dat gaan we verkennen! Samen met bewoners maakten Grunneger Power in 2019 een ontwerp voor een collectief en duurzaam buurtwarmtenet in Paddepoel-Noord: Buurtwarmte. Dat is een ander net dan het warmtenet. Nu wordt onderzocht of deze plannen uitgebreid kunnen worden naar een groter gebied, waaronder ook Selwerd-West. Als buurtbewoner kun je van begin tot eind meepraten en -denken. Wil je betrokken zijn? Laat het ons weten: www.sunnyselwerd.nl/selwerd-west.

Energie besparen met een energiecoach Moet je wachten op het warmtenet? Nee hoor! Je kunt vandaag al aan de slag met energie besparen. Energiecoaches uit Selwerd helpen je gratis verduurzamen met kleine maatregelen. Je ontvangt niet alleen een energieadvies op maat, maar ook een energietas ter waarde van €50,-. Daarin zitten bijvoorbeeld LED-lampen, tochtstrips over radiatorfolie. Dat is altijd winst! Maak een afspraak op: www.sunnyselwerd.nl/energiecoaches.

Meer uit de categorie: Nieuws