Kom naar de opening van de Volkshortus op 15 april

3 april 2023

Graag nodigen we je uit voor de opening van Volkshortus Selwerd door wethouder Rik van Niejenhuis. De Volkshortus is een kweekkas en ontmoetingsplek voor wijkbewoners bedacht door kunstenaars Saskia Janssen en George Korsmit. De kas wordt gerealiseerd in het kader van de wijkvernieuwing in Selwerd. 
In de kas groeit een door wijkbewoners samengestelde plantencollectie die de bewoners en hun diversiteit (80 nationaliteiten) vertegenwoordigen. Zo ontstaat in de loop van 2023 een portret van de wijk in de vorm van planten. Buurtbewoners kunnen genieten van het groen in de Volkshortus en kosteloos zelf hun eigen planten kweken. Ook biedt de kas ruimte voor workshops voor en door bewoners.
 
Opening
Je bent van harte welkom bij de feestelijke opening van Volkshortus Selwerd op zaterdag 15 april om 15.00 uur op het binnenterrein tussen de Elzenlaan en de Hazelaarstraat. De inloop is vanaf 14.45 uur. Onder het genot van een hapje en een drankje kun je de Volkshortus bekijken.
 
Saskia Janssen en George Korsmit 
Het Amsterdamse kunstenaarsduo Saskia Janssen en George Korsmit maakt vaak sociale kunstwerken waarbij gebruik gemaakt wordt van verschillende media. De identiteit van de plek en haar bewoners is daarbij het uitgangspunt. Onlangs won het duo de Amsterdamprijs voor de Kunst met de The Rainbow Soul club, een kunststudio in een Amsterdamse opvang voor daklozen en langdurig drugsgebruikers. De jury oordeelde dat het collectief ‘de grenzen tussen het artistieke en sociale domein doorbreekt’. Volkshortus Selwerd is hun eerste werk in Groningen.
 
Volkshortus Selwerd is gerealiseerd in opdracht van Kunstpunt Groningen in samenwerking met Gemeente Groningen en Nijestee.    
 
Parkeergelegenheid
Kom je met de auto? Je kunt (betaald) parkeren in een van de omliggende straten. Ook is er parkeergelegenheid bij de Vensterschool.
 
Volkshortus Selwerd is t/m oktober 2023 te bezoeken van donderdag t/m zaterdag van 13.00 – 17.00.
 
Doe mee en kom tuinieren, plant mee of kom kijken!

Meer uit de categorie: Nieuws