Isabella organiseert een pleinfeest

29 april 2021

Middenin de coronazomer organiseerde Isabel uit de Lijsterbeslaan een feest op het pleintje. Het werd een topmiddag voor de kinderen en ook de volwassenen hadden het enorm naar hun zin. Isabella broedt alweer op een volgend pleinfeest.

“We zouden met een paar buren wat voor de kinderen organiseren en uiteindelijk was het hele pleintje erbij betrokken. Praktisch iedereen wilde wel wat geld geven en er waren ook mensen die wilden helpen. Ik overlegde met Julia van WIJ Selwerd, en toen bleek ook zij hiervoor een potje te hebben. Ze vertelde me van de kliko’s die we in bruikleen konden krijgen. Toen hadden we een opblaaszwembad, basketballen, voetballen, van die klossen waar je op kan lopen, tennisrackets, zo’n hele grote bellenblaas met van die touwtjes, jeu de boules… echt heel veel. En zelf huurden we een springkussen. Maar er moest ook eten en drinken zijn. Dus belde ik Albert Heyn, Domino’s Pizza en New York Pizza: hallo, ik ga een buurtfeest organiseren, kun je sponsoren?

Op 15 augustus was het zover. Het was gezellig druk, er waren heel veel mensen. De pizzabezorgers brachten samen 20 pizza’s, gratis. Die sneden we in punten. Albert Heyn gaf 12 flessen ranja en 60 zakjes chips. Van het geld dat ik had opgehaald was wat over, daar kocht ik snoep van. Dat deed ik in zakjes, samen met de chips. En ook buren hadden lekkere dingen meegenomen. De ene buurvrouw komkommer, de andere bakte stapels pannenkoeken met haar man en zoon. We hadden biertafels met bankjes, er was koffie, thee, cake… En voor de kinderen was er van alles te doen. Voor zo’n evenement moet je toestemming hebben van de politie. Dat regelde Daan, de buurregisseur.

Op de dag zelf heb ik zo’n beetje de hele tijd politie gespeeld. Die luisterde niet en die luisterde niet. Dus de les voor de volgende keer: de eigen ouders moeten erbij zijn. De voorbereiding was veel werk en ik heb wel eens gedacht: ik wou dat ik er niet aan begonnen was. Maar ja, dan dacht ik aan de kinderen, hoe leuk het voor ze zou zijn en ik ging door. En het was ook echt een geweldige dag.

Ik woon hier nu 3 jaar en in het begin wilde ik wel kruipend terug naar de Oosterpark. Ik kende hier niemand. Maar nu wil ik niet meer weg. Hier zitten we zomers allemaal buiten, allemaal moeders met kinderen. Iedereen let op elkaar, op elkaars kinderen. Mijn kleintjes kunnen hier veilig naar buiten. En door samen met de buren een feest te organiseren heb ik met een aantal mensen een beter contact gekregen. Het heeft het buurtje goed gedaan en we gaan het komende zomer weer doen. Met hopelijk als activiteit graffity spuiten op de garageboxen.”

Wil je ook een pleinfeest organiseren? julia.vierstra@wijgroningen.nl; daan@sunnyselwerd.nl

Meer uit de categorie: Nieuws