Hulp bij een hoge energierekening

27 juli 2022

Als je problemen hebt met het betalen van je energierekening, heb je misschien recht op de energietoeslag. En als je geen recht op de energietoeslag hebt, heb je misschien recht op bijzondere bijstand.

Energietoeslag

Die is er voor veel inwoners van de gemeente Groningen met een maandinkomen dat niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm. Het gaat om één maand in de periode 1 januari 2022 tot 1 juni 2022. Het is dus niet nodig dat je alle maanden in die periode een laag inkomen had.

Het maakt ook niet of je inkomen hebt als zelfstandige of als je voor een baas werkt. En misschien heb je een uitkering of krijg je alimentatie. Maakt voor het recht op de toeslag allemaal niet uit. We kijken alleen naar de hoogte van je inkomen.

De maandnormen vind je via deze link https://gemeente.groningen.nl/energietoeslag-voor-energieprijzen Je kunt via die link de toeslag ook aanvragen. Als je de toeslag hebt gekregen kun je die niet nog een keer krijgen.

Je kunt de toeslag tot 1 november van dit jaar aanvragen. De hoogte is 800 euro.

Bijzondere bijstand

Door de stijging van de energieprijzen kan de jaarafrekening of het maandelijks voorschotbedrag van je energieleverancier flink hoger zijn. Heb je geen recht op de energietoeslag of heb je niet genoeg aan de 800 euro? Soms kunnen we je dan met bijzondere bijstand helpen.

Bijzondere bijstand aanvragen kan via deze link https://gemeente.groningen.nl/bijzondere-bijstand-aanvragen

Meer uit de categorie: Nieuws