Gelijkwaardig samenwerken in Werkplaats2.0

29 maart 2021

De Sunny Selwerd Werkplaats2.0 gaat van start. Hierin gaan bewoners en mensen van de gemeente, woningcorporaties, WIJ Selwerd en andere organisaties samenwerken om dingen in de wijk te verbeteren. Is dat bijzonder? Ja! Want dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid en zónder plan vooraf. Bewoners en instanties kunnen onderwerpen aandragen. Heb je een wens voor de wijk of een idee? daan@sunnyselwerd.nl.

aanleiding

Tijdens de online bijeenkomsten over de herinrichting van de groene recreatiezone bij de Mispellaan kwam het thema overlast aan de orde. Maar óók dat er voor iedereen plek moet zijn in de openbare ruimte. Samen besloten we om op een later moment wijkbreed met elkaar in gesprek te gaan over goede locaties om te spelen, locaties voor jongeren, voor gezinnen en voor ouderen. En dat gaan we nu dus doen. In de Werkplaats.

Gelijkwaardig met elkaar samenwerken

Meedenken, meepraten en meedoen kan op veel manieren. Vaak hebben deskundigen een idee of voorstel, waar bewoners dan hun mening over kunnen geven. Of bezwaar tegen kunnen maken. Daardoor hebben bewoners niet altijd het gevoel dat er ruimte is voor hun ideeën.

In de Werkplaats 2.0 gaan deskundigen en bewoners met elkaar vanaf het allereerste begin met elkaar aan de slag. Dus zonder vooraf uitgewerkte ideeën. Op 11 februari 2020 probeerde het Wijkplatform deze aanpak uit. Iedereen was enthousiast.

Werkplaats 2.0?

De Werkplaats bestaat al langer. In de ‘oude’ werkplaats konden bewoners plannen maken voor hun eigen buurtje, straat of pleintje. In Werkplaats2.0 kan dat nog steeds, maar gaan we ook aan de slag met thema’s die spelen in de hele wijk.

>> Lees meer en doe mee via de Werkplaats2.0 pagina

Meer uit de categorie: Nieuws