Bewoners Selwerd besparen energie en geld door gratis advies

18 november 2020

In Selwerd helpen wijk-energiecoaches Esther, Alwin en Jan de energierekening omlaag te brengen. Inwoners van de wijk krijgen gratis persoonlijk advies over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Het aanvragen van een gratis bezoek kan via de website van Energieloket Groningen.

Esther, Alwin en Jan
De energierekening is voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Energie besparen is geld overhouden voor andere belangrijke zaken. Wijk-energiecoaches Esther, Alwin en Jan helpen mensen in hun eigen wijk om concreet energie te besparen en de energierekening naar beneden te krijgen. De coaches voorzien in een gratis bespaaradvies en een op maat samengestelde Energietas. Ze zijn graag geziene gasten in Selwerd.

Gratis profiteren
De wijk-energiecoaches komen met inachtneming van de RIVM richtlijnen indien wenselijk en mogelijk aan huis. De coaches zijn onderdeel van het Wijkbedrijf Selwerd; de plek waar wijkbewoners voor en met elkaar werken aan allerlei activiteiten om de wijk mooier te maken. Energiecoöperatie Grunneger Power verzorgt de training en coördinatie. Volgens energieregisseur Anne Huizinga hebben inwoners van Selwerd geluk: “De wijk-energiecoaches in Selwerd zijn leergierig en enthousiast. Ze kennen Selwerd goed en weten heel goed hoe ze bewoners kunnen helpen de energierekening omlaag te brengen. Dit is een fantastische mogelijkheid waar inwoners van Selwerd gratis van kunnen profiteren.”

Het project is een initiatief van Energieloket Groningen. Dit is een samenwerking tussen gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Aanmelden kan via de website van Energieloket Groningen: www.energieloket-groningen.nl/groningen.

Meer uit de categorie: Nieuws, Energie