Echte Noabers – Petra & Miranda

13 december 2018

Petra en Miranda wonen bij elkaar om de hoek. De een in de Mispellaan, de ander in de Populierenlaan. Ze kennen elkaar al jaren en zijn echte ‘buurtmensen’: allebei voelen ze zich erg betrokken bij de mensen van hun pleintje en bij wat er gebeurt in hun buurt. Dat geldt ook voor hun mannen: die kijken vaak samen voetbal, steken op Oudejaarsnacht samen vuurwerk af en drinken na afloop samen een biertje. De vrouwen zien elkaar vrijwel dagelijks. En anders appen ze.

Miranda: “Als ik twee dagen niks van Petra hoor, dan heb ik zoiets van ‘leven jullie nog’? Is alles goed? Is er wat in de familie, dan gaan we bij elkaar langs. ‘Kunnen we wat doen?’ Wat er ook speelt, we delen het met elkaar. Dat je er voor elkaar bent, dat is heel belangrijk.”

Petra : “Als ik ergens mee zit dan weet ik voor honderd procent zeker dat ik bij Miranda terecht kan. Een appje ‘heb je even tijd’? En het is geregeld. Mijn jongste dochter Naomi heeft de leeftijd dat ze zichzelf aardig kan redden. Maar ik ben veel aan het werk en als zij ergens hulp bij nodig heeft, heeft kan ze altijd naar Miranda. Je helpt elkaar gewoon.”

Meer uit de categorie: Nieuws