De energiecoach op bezoek

13 november 2019

Pascal en Dian kregen afgelopen zomer een energiecoach van Paddepoel Energiek op bezoek. “Zo’n coach doet het gratis en je moet niets. Hij wil je niks verkopen want hij is onafhankelijk. En je krijgt echt goede adviezen. Dus ben je wel een beetje gek als je er geen gebruik van maakt”, zegt Pascal.

Pascal en Dian met hun jonge kater

Bijna een jaar geleden kochten Pascal en Dian een rijtjeshuis in Selwerd-Zuid. Ze wilden wel eens weten wat er allemaal mogelijk is om hun woning te verduurzamen. “We liepen samen met de energiecoach door het huis. Hij keek naar ramen, deuren, de zolder en noem maar op. De coach heeft heel veel kennis van de bouw van dit soort huizen. Hij weet waar je verlies van warmte kunt verwachten en wat je eraan kunt doen”, aldus Pascal. Dian: “Folie achter de verwarming doen, zei hij en dat hebben we gedaan. Dat kost maar een paar euro en de warmte blijft beter in de kamer.” Pascal: “Hij zei ook dat we de kieren onder de deuren konden dichtmaken met een rubber strip. Dat hadden we al, maar de rubbertjes bleken verkeerd-om te zitten. En boven op zolder zag hij dat het luik er scheef in zit. Er is een kier en daardoor lekt er warmte weg. Dat is lastig op te lossen, zei hij.”

Dik tevreden

De energiecoach stelde voor dat Pascal en Dian gingen kijken naar zonnepanelen en spouwmuurisolatie. Hij bracht hen in contact met twee bedrijven waar Paddepoel Energiek positieve ervaringen mee heeft: goede adviezen en niet te duur. “De zonnepanelenman zei heel eerlijk: je verbruikt niet zoveel, neem maar de goedkoopste optie. Maar we doen het dit jaar nog even niet”, zegt Dian. Pascal: “We willen het liefst eerst isoleren.” Er bleek een onverwachte hindernis te zijn: door al die geparkeerde auto’s kon de vrachtwagen van het isolatiebedrijf niet dicht genoeg bij de woning komen. Nu betaald parkeren is ingevoerd, wordt dat hopelijk anders.

Ze zijn dik tevreden over de energiecoach en de adviezen die ze kregen. “Wij weten hier niet veel van en hadden allemaal vragen. Die beantwoordde hij heel geduldig. En het fijne is dat je niet zelf bedrijven hoeft te zoeken. Zo’n coach weet wie goed is. En zijn advies is vrijblijvend, hij zet je niet onder druk.”

Meer uit de categorie: Nieuws, Energie