fietspad-balk

Fietspad langs de Ringweg

De voorbereidende werkzaamheden zijn begonnen voor de aanleg van het fietspad langs de Noordelijke Ringweg, achter de Bottelroosstraat. Het fietspad volgt deels bestaande paden en wordt voor een deel nieuw aangelegd.

IMG-6807

Werkzaamheden
Voor de aanleg van het fietspad moet er een aantal dingen gebeuren. Als eerste wordt er een deel van het groen verwijderd. Vervolgens gaan het Waterbedrijf en Enexis leidingen die er liggen, deels vervangen. Daarna leggen we het fietspad aan. Op enkele plekken komen bochten om het groen te sparen.

Planning
Eind vorig jaar zijn we begonnen om het groen te verwijderen.

In april 2020 begint de aannemer van Enexis en het Waterbedrijf met het vervangen van de leidingen. Deze werkzaamheden zullen rond de bouwvak van 2020 afgerond zijn.

Na de zomervakantie van 2020 leggen we het fietspad aan. Daarna volgt de inrichting en de aanplant van bomen, struiken en grasveld.

DSC_0581

Meedenken en meepraten over het groen
Bewoners vinden een mooie groene omgeving belangrijk. Daarom gaan we de zeven jonge bomen langs Ranonkelstraat verplanten. Op het veld bij de Bottelroosstraat dat aan het fietspad grenst, planten we nieuwe bomen. In overleg met bewoners is gekozen voor fruitbomen. Hier en bij de Ranonkelstraat gaan we een kleine poel aanleggen met oeverplanten en een kruidenrijk grasveld.

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

Groene en veilige buurt

Gezondheid en geluk

Betaalbaar en duurzaam wonen