Nieuwbouw De Beukenhorst

Woontoren De Beukenhorst bijna klaar

De bouw van woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan is in volle gang. De Beukenhorst wordt gebouwd in opdracht van woonstichting Patrimonium en zal ruimte bieden aan zestig appartementen voor senioren. Het gebouw telt vijftien verdiepingen; per verdieping worden er vier woningen gerealiseerd met twee slaapkamers. De Beukenhorst wordt aardbevingsbestendig en gasloos aangesloten op Warmtestad. In de woningen zal dus elektrisch worden gekookt.

Alle appartementen beschikken over een eigen fietsenberging in de kelder van de woontoren en zijn geschikt voor senioren met en zonder zorgvraag. Toekomstige bewoners van de woontoren zullen gebruik kunnen maken van de voorzieningen in het naastgelegen woon-zorgcentrum ZINN 'de Es'.

De bouw van De Beukenhorst zal in het voorjaar van 2020 gereed zijn. Aansluitend zal de gemeente Groningen een start maken met het aanleggen van een park rondom de woontoren. Meer informatie over dit park is te vinden op https://www.sunnyselwerd.nl/park-es-beukenhorst.

Op de Dag van de Bouw (15 juni 2019) werd de bouwplaats van de woontoren opengesteld voor publiek. Woonstichting Patrimonium en Bouwgroep Dijkstra Draisma ontvingen die dag maar liefst 800 nieuwsgierige bezoekers, die een kijkje konden nemen in woningen op de eerste, twaalfde en bovenste verdieping. De video hiernaast geeft een indruk van deze geslaagde dag.

Een impressie van de nieuwbouw


Dag van de bouw, 15 juni 2019

Doelen bij dit project:

De flat wordt volledig gasloos en bevat sociale huurwoningen.

De omgeving zal parkachtig aangelegd worden, zie hiervoor het aparte project.