april 14, 2018
Het eerste door bewoners ingebrachte project voor de wijkverbetering van Selwerd gaat van start. De boomspiegels (het stukje grond rondom bomen) van de Acacialaan en de Eglantierstraat worden op zaterdag 21 april tussen 10.00 en 12.00 uur beplant door bewoners, om zo de straten mooier te maken. Wijkbedrijf Selwerd zorgt voor gratis koffie, thee en andere versnaperingen. Wilt u helpen? Meld u dan aan middels ons contactformulier. Woensdag 18 april is de aftrap met leerlingen van basisschool De Wegwijzer.
Meer informatie kunt u vinden op de projectpagina over de boomspiegels.
maart 26, 2018

26 maart 2018 was de eerste editie van Selwerd op de koffie. Met de koffiekar gingen we de wijk in om met bewoners te kunnen praten over de wijkverbetering. Deze dag was het tussen de Acacialaan en de Prunusstraat.

Er was veel media aandacht voor het koffiekar project en er waren ook veel instanties aanwezig, en natuurlijk bewoners. Daardoor waren de lijntjes kort, en geeft de komst van de koffiekar de volgende keer een beter beeld van de mogelijkheden. Paul de Rook, wijkwethouder was ook aanwezig. Hij zei in een interview met OogTV dat het erg belangrijk is te horen wat de wijkbewoners aan behoeftes hebben: "Het geld is er alleen het plan en de uitvoering moet nu in werking gaan". Dat zal de komende maanden het doel zijn voor de wijkverbetering na de goede gesprekken die zijn gevoerd bij de koffiekar.

De koffiekar zal dit jaar nog 3 of 4 keer op een plein of plek in Selwerd staan om zo de rest van de bewoners ook aan te horen en te vragen of zij een idee hebben om Selwerd een mooiere en leefbaardere wijk te maken.

maart 19, 2018

De studentenflat aan de Duindoornstraat in Selwerd is over een jaar volledig aardbevingsbestendig.

Woningcorporatie Lefier laat de flat volledig renoveren. Het biedt straks ruimte aan ruim 300 studenten. De kamers zijn ongeveer 20 vierkante meter groot. Elke bewoner krijgt zijn eigen badkamer.

Wethouder Roeland van der Schaaf gaf maandagmorgen het officieel startschot voor de verbouwing. Dat gebeurde met het onthullen van het bouwbord. Als het resultaat bevalt, worden de andere twee studentenflats in de wijk mogelijk ook aangepakt.

maart 1, 2018

Op donderdag 1 maart om 14.00 uur gaf wethouder Roeland van der Schaaf samen met Frank van der Meulen, voorzitter van de raad van commissarissen van Patrimonium, het startsein voor de bouw van de woontoren op het terrein van voormalig Huize Patrimonium in Selwerd. De nieuwe woontoren wordt in opdracht van Christelijke Woningstichting Patrimonium gebouwd en heet de ‘Beukenhorst’.

De Beukenhorst
In de nieuwe aardbevingsbestendige woontoren van Patrimonium worden in totaal zestig sociale seniorenappartementen gerealiseerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma; veertig appartementen worden toegewezen door Patrimonium zelf, de overige twintig worden toegewezen door ZINN aan mensen met een zorgindicatie. Op alle vijftien verdiepingen worden vier appartementen gerealiseerd die beschikken over een eigen fietsenberging in de kelder van de woontoren.
De bewoners van de woontoren kunnen gebruik maken van de faciliteiten van het woonzorgcentrum naast de woontoren.

Gereed
Het ligt in de bedoeling dat de woontoren in het voorjaar van 2020 gereed is. Na de bouw van de woontoren start de gemeente Groningen met het aanleggen van het omliggende park.

Duurzaamheid
De woontoren is ontworpen door Oving Architecten en TEAM 4 Architecten en wordt aangesloten op een externe bron via Warmtestad. Dit betekent voor de bewoner dat er in de woning geen aansluiting meer is op gas en daarom elektrisch gekookt moet worden.

februari 13, 2018

Tijdens de presentatie in de raadszaal, een paar weken geleden, zijn de plannen voor de wijkverbetering Selwerd gepresenteerd. Er is daarbij een koersdocument uitgebracht. Een document waarin globaal staat wat de problemen zijn, de doelstellingen zijn en wat de aanpak ongeveer zal zijn.

U kunt dit document hier vinden.

februari 7, 2018

De keuze voor het logo/beeldmerk van Wijkverbetering Sunny Selwerd is gemaakt.
Uit de 3 mogelijkheden, waarop tijdens diverse bijeenkomsten kon worden gekozen, kwam een duidelijke meerderheid naar voren. Daarom kunnen we met trots bekendmaken dat de wijkverbetering Sunny Selwerd de komende jaren herkenbaar zal zijn door het hier afgebeelde beeldmerk.

december 11, 2017

... werd tijdens de officiële start van de wijkverbetering, onthuld als naam voor het project.  Op 1 december was het dan zo ver. Hoewel er al veel bezig is in de wijk was dit het moment waarop de wijkverbetering, onder de naam 'Sunny Selwerd' van start ging. In de aanwezigheid van drie wethouders werd uit de doeken gedaan waar men zich in de aankomende jaren op wil richten en voorbeelden gegeven hoe dat kan worden gedaan. Ook was er ruimte om eigen ideeën, ter bevordering van de wijk, achter te laten. De vier gebieden zijn samen te vatten in: 'goed en duurzaam wonen', 'groene en veilige buurt', 'gelukkig en gezond' en 'meepraten en meedoen'.

 

De naam voor dit wijkverbeteringsproject, Sunny Selwerd, werd onthuld door wethouder Gijsbertsen. Tevens werd het informatiepunt geopend door dhr. Van der Schaaf en beloonde Paul de Rook samen met Gerard Krouwels, voorzitter van Wijkplatform Selwerd, het beste ingediende idee van de bewonersavond met een cheque van 500 euro. Meneer Pelster nam deze in ontvangst. Zijn idee, begroeiing rondom de bomen langs de straatkant, zal ten uitvoer worden gebracht. De rest van de middag konden over de vier deelgebieden informatie worden opgehaald en gestemd worden over het te gebruiken logo.

Foto's gemaakt door Hans Mulder.

november 23, 2017

... en horen graag welke dromen bewoners van Selwerd hebben voor hun wijk. Op vrijdag 1 december kunnen de Selwerders dit vertellen aan het stadsbestuur. Een aantal wethouders komt dan naar Wijkbedrijf Selwerd om met bewoners in gesprek te gaan over goed en duurzaam wonen, een groene en veilige buurt en gelukkig en gezond leven. De inloopbijeenkomst op 1 december is van 15.00 tot 16.30 uur in Wijkbedrijf Selwerd, Bottelroosstraat 3.

Wethouders Gijsbertsen, De Rook en Van der Schaaf zullen zich samen met bewoners en betrokkenen laten informeren over de wijkverbetering Selwerd. Tijdens deze bijeenkomst zal de naam voor dit project worden onthuld en het informatiepunt worden geopend. Wijkplatform Selwerd maakt bekend welk idee, opgehaald tijdens de bewonersavond op 16 november jl., zal worden beloond met een bijdrage. Daarna zal er mogelijkheid zijn om bij diverse standjes, ingedeeld op onderwerp, informatie over initiatieven en projecten in de wijk, informatie op te halen. Er kan worden gestemd op het te gebruiken logo en je kan nader kennismaken met de diverse initiatieven binnen en vanuit het Wijkbedrijf.
november 17, 2017

... met geïnteresseerde bewoners in Wijkcentrum De Berk. Het Wijkbedrijf en Wijkplatform kijken dan ook terug op een zeer geslaagde bewonersavond, waar meer dan 40 geïnteresseerde bewoners aanwezig waren. Er is goed nagedacht over problemen en mogelijke oplossingen voor Selwerd in het kader van wijkverbetering. 1 december is de officiële aftrap en hopen we al met eerste resultaten of concrete plannen te komen naar aanleiding van wat op deze avond in de groepen is besproken.

 

IMG_6783